x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiş / Construirea autostrăzii încalcă dreptul asupra proprietăţii

Timiş / Construirea autostrăzii încalcă dreptul asupra proprietăţii

de Veronica Micu    |    23 Iul 2008   •   00:00
Timiş / Construirea autostrăzii încalcă dreptul asupra proprietăţii

13:20 • Construirea tronsonului bănăţean al autostrăzii care face parte din coridorul IV paneuropean, ce va conecta Europa de Sud-Est cu cea Occidentală, încalcă dreptul asupra proprietăţii a sute de timişeni. Prefectul Timişului, Ovidiu Drăgănescu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că este acuzat de blocarea cărţilor funciare ale proprietarilor pentru suprafeţele de care vor fi expropriaţi pentru realizarea autostrăzii.

Construirea tronsonului bănăţean al autostrăzii care face parte din coridorul IV paneuropean, ce va conecta Europa de Sud-Est cu cea Occidentală, încalcă dreptul asupra proprietăţii a sute de timişeni. Prefectul Timişului, Ovidiu Drăgănescu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că este acuzat de blocarea cărţilor funciare ale proprietarilor pentru suprafeţele de care vor fi expropriaţi pentru realizarea autostrăzii.


EXPROPRIERI. „Oamenii care au terenuri agricole în zona pe unde va trece autostrada au mari probleme. Pe de o parte, ei nu au fost informaţi cu privire la suprafaţa de teren care le va fi luată, pe de altă parte, nici nu ştiu ce preţ li se va oferi de către stat pe suprafeţele luate. Nu în ultimul rînd, poate, unii dintre aceşti proprietari vor să vîndă restul de teren, dar nu pot, deoarece cărţile funciare le sunt blocate”, a explicat prefectul. Potrivit Rompres, Ovidiu Drăgănescu a convocat pentru mîine o întîlnire a reprezentantului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din Regiunea de Vest, împreună cu cei ai Oficiului de Cadastru, Cărţii Funciare, cu primarii din localităţile prin care va trece autostrada, dar şi cu proprietarii terenurilor în cauză. La Prefectura Timiş au ajuns multe sesizări din partea persoanelor care ştiu că vor primi titlurile de proprietate în zonele respective, dar nu şi le pot întabula, deoarece le-au fost întabulate, fără ştiinţa lor, de către firma ce a fost desemnată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri pentru construcţie. Cele mai multe probleme au apărut în zona Orţişoara-Giarmata. În judeţ, există 256 de dosare pentru expropriere, iar în Arad - 420 de cereri. Tronsonul bănăţean al autostrăzii, în lungime de 44 de kilometri, va costa peste 560 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator