x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timisoara - Seful Directiei Agricole, dator peste 100.000 USD

Timisoara - Seful Directiei Agricole, dator peste 100.000 USD

20 Oct 2004   •   00:00

Nicolae Oprea, seful Directiei Agricole Timis (foto), este unul dintre cei mai cunoscuti oameni din Banat. Ciacia Oprea, caci asa-i place sa fie dezmierdat de feciorii satului, a devenit celebru cand i s-a adresat unui ziarist timisorean, in plina conferinta de presa, cu apelativul "bai, labarule".

TIBERIU KISS

Ce-i drept, Ciacia Oprea are si partile lui bune! De exemplu, anul acesta, la inchidere de sezon, nr. 1 de la Directia Agricola Timis a anuntat ca a spart recordurile de grau obtinut la hectar. "Mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu...", aceasta este comparatia cea mai buna pe care a gasit-o Ciacea Oprea.

TROMBONIST.Gluma-gluma dar, la ora actuala, Nicolae Oprea se confrunta cu un necaz destul de mare. Cam cat casa lui de mare! Si nu-i deloc mica! Mica e doar valoarea pe care seful Directiei Agricole Timis a declarat-o in foaia de avere, sub semnaturta privata si pe propria raspundere. Undeva la 2,8 miliarde lei cica l-ar fi costat imobilul din comuna Ghiroda, localitate aflata la nici 3 km de Timisoara. Cand, de fapt, valoarea constructiei, asa cum a fost ea facturata, este dubla. Exact 5.530.533.975 lei! E adevarat ca, din cauza stresului, cauzat probabil de convocarile pe la PNA Timis, care cerceta "formula magica" de acordare a subventiilor in agricultura, Ciacia Oprea a uitat sa se achite fata de firma de constructii. Ceea ce, omeneste vorbind, nu-i prea frumos, si asta din doua motive: unu - debitul restant este de peste 100.000 $ si doi - societatea care a fost "intepata" apartine omului de afaceri Ovidiu Tender.

MAMA OMIDA. Directorul firmei de constructii Esparom SA, Dan Manolache, sustine ca, in jumatate de an, nu s-a ales decat cu povesti si oferte ciudate din partea lui Nicolae Oprea. "A venit la mine fiul sau si mi-a propus, in schimbul datoriei de 3,5 miliarde, un hectar de teren pe Calea Sagului, dar a vrut sa mi-l dea la un pret de 2007. Pai ce, Oprea asta e ruda cu mama Omida? Dupa, a zis sa-i vand eu casa, de parca-s agentul lui imobiliar...", povesteste Dan Manolache. Pentru a incheia capitolul "Oprea", grupul Tender SA a decis sa-l notifice pe directorul Directiei Agricole Timis. Astfel, daca pana la sfarsitul acestei saptamani in contul SC Esparom SA nu vor intra cei peste 100.000 $, casa de aproape 6 miliarde va fi scoasa la vanzare.

NERVI. Evident, Nicolae Oprea a fost rugat sa comenteze situatia. Iata raspunsul sau: "Eu nu vorbesc decat despre agricultura. Uita-te la matale cum esti imbracat! Nu va e rusine, ba, cersetorilor?". Cu siguranta, nici daca l-am fi rugat pe seful Directiei Agricole sa ne raspunda la intrebari, in scris, nu ar fi fost o solutie prea buna. Iata o mostra, dintr-o epistola, scrisa de directorul Oprea si adresata unui viceprimar: "Te rog mult ca marti, cand vii cu celelalte modificari, sa il bagi si pe nea P. Sa vii marti la Prefectura, ca vineri avem sedinta si sa obtii hotararea. Fiica lui P. este coafeza lui nevasta-mea si cumnata-mea. Si-ti dai seama ce-i pe capul meu...".

×
Subiecte în articol: observator oprea directiei agricole