x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara - Şoferul Ferrari-ului rămâne în arest

Timişoara - Şoferul Ferrari-ului rămâne în arest

27 Aug 2008   •   00:00

14:03 ● Magistraţii Tribunalului Timiş au respins cererea avocaţilor ca Adrian Iosif Cocoană, şoferul maşinii Ferrari care a accidentat mortal un tânăr care se afla pe trotuar, să fie cercetat în libertate.



Magistraţii Tribunalului Timiş au respins cererea avocaţilor ca Adrian Iosif Cocoană, şoferul maşinii Ferrari care a accidentat mortal un tânăr care se afla pe trotuar, să fie cercetat în libertate.

Adrian Iosif Cocoană, acuzat de omor din culpă şi fugă de la locul accidentului, a venit, miercuri, în sala de judecată şi a fost reprezentat de trei avocaţi.
Cocoană a încercat să se disculpe, dând vina pe taximetristul implicat şi el în accident. "Onorată instanţă, s-a produs o modificare bruscă şi evidentă în cazul maşinii mele (Ferrari) care s-a rotit de două ori în timp ce taximetrul s-a deplasat în aceeaşi direcţie încă 50 de metri, unghiul loviturii fiind de cel puţin 40 de grade. Maşina mea s-a rotit, ceea ce înseamnă că eu am fost cel lovit pentru că altfel autoturismul Ferrari este o maşină stabilă. Taxiul este cel care mi-a schimbat direcţia de mers”, a spus Adrian Cocoană.

El a explicat şi de ce a ales să fugă de la locul accidentului. "Am fost în stare de şoc. Nu am o explicaţie logică pentru fuga de la locul accidentului. Cu toate acestea, nu mă consider răspunzător pentru producerea accidentului”.

Avocaţii lui Cocoană au susţinut că clientul lor nu ar fi un pericol social şi că, mai mult, taximetristul implicat şi în accident ar fi de vină. "Eu zic că se conturează o culpă comună, atât a lui Cocoană, cât şi a taximetristului. Problema este că eu nu înţeleg de ce Parchetul s-a grăbit pentru că în 99,99% dintre situaţii asemănătoare nu se emite mandat de arestare. Trebuie făcută o expertiză tehnică prin care să se stabilească dinamica producerii accidentului”, a declarat unul dintre avocaţii lui Cocoană, Petre Petrişor, fost preşedinte al Tribunalului Timiş.

Avocatul Marin Bâlc a declarat la rândul său că "măsura arestării preventive e obligatorie doar în cazul infracţiunilor flagrante, mai ales că limita superioară a pedepsei este de şapte ani. Oare nu s-a încălcat principiul prevăzut în Constituţie? Ar putea el (Cocoană, n.r) fi un pericol social prin faptul că are o situaţie materială excepţională sau s-a luat măsura arestării lui pentru a da satisfacţie mass-media? În plus, nu mai există riscul ca inculpatul să producă şi alte accidente întrucât are permisul de conducere suspendat. Înainte de toate, trebuie să nu uităm de prezumţia de nevinovăţie”.

Avocaţii lui Cocoană au solicitat contestarea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.
 
Accidentul în care a fost implicat Cocoană s-a produs în urmă cu o săptămână, pe strada Calea Aradului din Timişoara. În timp ce conducea autoturismul marca Ferrari dinspre strada Circumvalaţiunii spre Piaţa Mărăşti, el s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autoturism VW Golf care circula pe banda a doua, trecând pe sensul opus de mers peste marcajul continuu. Nu s-a asigurat la revenirea pe banda a doua şi a intrat în coliziune cu un taximetru, fiind proiectat pe trotuarul de pe sensul opus de mers, unde a lovit doi pietoni care mergeau regulamentar pe trotuar. În urma accidentului, unul dintre pietoni, Reja Lucian (28 de ani) a murit, iar  prietena acestuia R. Cristina (27 de ani) a fost rănită uşor.

×
Subiecte în articol: observator cocoană cocoan