x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tineri buzoieni, suspecţi de înşelăciune cu viţei pe Internet

Tineri buzoieni, suspecţi de înşelăciune cu viţei pe Internet

de Agerpres    |    30 Oct 2014   •   17:32
Tineri buzoieni, suspecţi de înşelăciune cu viţei pe Internet

Trei tineri bănuiţi că ar fi înşelat aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe, cărora le-au promis tranzacţii avantajoase cu viţei prin intermediul Internetului, sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Doi adolescenţi în vârstă de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Buzău şi un tânăr de 23 de ani din Râmnicu Sărat, au postat pe două site-uri de vânzare-cumpărare, anunţuri privind vânzarea unor viţei, livrarea bovinelor fiind condiţionată de achitarea unui acont.

"Din cercetări a rezultat că aceştia ar fi fost contactaţi de aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe care, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de bani, ar fi trimis sume cuprinse între 150 şi 1.000 de lei pentru tranzacţiile încheiate doar telefonic, fără a primi, în schimb, animalele promise. Banii ar fi fost trimişi pe numele unor membri ai familiei celor doi adolescenţi sau pe numele râmniceanului în vârstă de 23 de ani, acesta din urmă fiind prezentat clienţilor drept cel care urma să efectueze transportul animalelor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost estimată la 11.000 de lei, iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

×
Subiecte în articol: inselaciune inselaciune internet vitei