x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate online

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate online

09 Dec 2021   •   21:00
Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate online

Românii pot investi online în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online până pe 19 decembrie. De asemenea, acestea pot fi obținute de la unitãțile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie și prin Compania Națională Poșta Română până pe 17 decembrie, pentru mediul urban și până pe 16 decembrie, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate să cumpere online titluri de stat Tezaur trebuie să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pot consulta Ghidul Tezaur online, anunță reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza mai multe operațiuni privind titlurile de stat Tezaur lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului.

„Să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anualã și valoarea nominalã la scadență. Să subscrie titluri de stat Tezaur, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune. Să vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului”, precizează Ministerul Finanțelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ministerul finantelor