x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce a promis Ministrul Corlăţean organizaţiilor evreieşti din SUA

Ce a promis Ministrul Corlăţean organizaţiilor evreieşti din SUA

24 Sep 2014   •   18:09
Ce a promis Ministrul Corlăţean organizaţiilor evreieşti din SUA

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere la New York, cu reprezentanţii organizaţiilor evreieşti din SUA - American Jewish Committee, B'nai B'rith, World Jewish Congress.

'Şeful diplomaţiei române a împărtăşit cu interlocutorii săi preocuparea faţă de manifestarea unor tendinţe populist-extremiste şi antisemite în Europa care îşi găsesc o reflectare la nivel politic fiind de acord că este nevoie de o intensificare a eforturilor comune pentru combaterea acestora, inclusiv prin educaţia tinerei generaţii. În context, reprezentanţii organizaţiilor evreieşti americane au exprimat sprijinul pentru preluarea de către România în anul 2016 a preşedinţiei IHRA (International Holocaust and Remembrance Alliance). În acelaşi timp, interlocutorii au apreciat că România, în calitate de partener al SUA pe multiple planuri, inclusiv în teatre de operaţii, merită să fie inclusă în programul Visa Waiver şi şi-au declarat sprijinul puternic pentru atingerea acestui obiectiv', se arată într-un comunicat MAE.

În convorbirile cu reprezentanţii organizaţiilor evreieşti din SUA, oficialul român a reafirmat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului. Au fost evidenţiate progresele semnificative pe care România le-a realizat în ultima perioadă de timp şi în plan academic, concretizate în dezvoltarea a numeroase programe de studii asupra Holocaustului, precum şi contribuţia majoră a comunităţilor israelienilor originari din România la perfectarea acestor proiecte, mai menţionează MAE.






×