x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toată Primăria Schela demisionează

Toată Primăria Schela demisionează

de Gabriela Mladin    |    08 Sep 2010   •   00:00

Toţi angajaţii Primăriei Schela din judeţul Gorj, în frunte cu primarul, vor părăsi instituţia începând cu 1 octombrie. Cei 12 salariaţi sunt nemulţumiţi de tăierea salariilor cu 25% şi spun că vor părăsi "în bloc" primăria. Prefectura Gorj a fost deja anunţată de această situaţie şi pregăteşte liste cu alţi salariaţi disponibilizaţi din alte primării pentru a lua locul celor care pleacă.  

Situaţie fără precedent în administraţia locală! Toţi angajaţii Primăriei Schela şi-au anunţat intenţia de a părăsi locurile de muncă.  Luni, primarul din localitate, Aristide Şerbănescu s-a trezit cu demisiile pe masă ale tuturor salariaţilor. Aceştia îşi anunţau intenţia de a părăsi instituţia începând cu 15 septembrie. "M-am trezit cu ei, au venit toţi la mine cu demisiile. Îi înţeleg perfect, au copii, au probleme şi nu pot să trăiască cu 460 de lei pe lună. Am încercat doar să-I conving să mai stea o perioadă. Le-am primit demisiile, dar nu le-am înregistrat. Până la urmă demisia este un act unilateral şi nu pot să-I ţin cu forţa. Le-am explicat clar că dacă ei pleacă, plec şi eu că doar n-oi rămâne singur cuc în primărie. Un singur angajat nu a plecat, este şoferul de pe microbuzul şcolar. El se încadrează ca personal contractual ", a declarat Aristide Şerbănescu.


ANGAJĂM DE LA PORTAR LA PRIMAR
Motivul demisiei este cel al tăierii salariilor. S-a ajuns astfel ca un referent de la Primăria Schela să încaseze 460 de lei pe lună. Cei mai mulţi angajaţi ai primăriei fac naveta şi spun că după tăierea sporurilor şi a diminuării salariului cu 25%, banii nu le mai ajung.

Primarul i-a convins pe subalterni să amâne această decizie până la 1 octombrie, astfel încât Prefectura Gorj să-şi poată aranja lucrările, iar pe Primărie să nu fie pus lacătul. Primarul va părăsi şi el primăria, pensionându-se, având vârsta de încadrare.

Prefectura Gorj susţine că are soluţie, astfel încât lacătul să nu fie pus pe instituţie."Pentru preluarea atribuţiilor de primar, Consiliul local din Schela se va întruni în şedinţă şi va propune un viceprimar, întrucât această localitate nu are viceprimar. Asta până la organizarea alegerilor. În privinţa funcţionarilor, vor transfera dintre salariaţii disponibilizaţi de la Prerfectura Gorj. În cazul în care nu vor fi ocupate toate aceste funcţii, vor informa ANFP-ul pentru organizarea de concurs", a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Alina Iordăchescu.

×
Subiecte în articol: observator