x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragic - Viata de sclav

Tragic - Viata de sclav

de Mara Raducanu    |    08 Oct 2006   •   00:00
Tragic - Viata de sclav

Comercializati de parinti pentru sume derizorii, copiii devin bataia de joc a cumparatorilor.

O fata din Romania in varsta de 15 ani a fost vanduta ca sclava la cinci barbati, care au cumparat-o pe rand, dupa cum informeaza ziarul german Bild in editia sa de ieri, citat de Rompres. Pretul? Cateva mii de euro.

Cezara are pe brat si pe piept mai multe tatuaje. Nimic neobisnuit am putea spune, doar ca tatuajele fetei sunt cu numele barbatilor care au cumparat-o. Prima data cand aceasta avea doar 6 ani. Pentru stapanii ei, fata facea trotuarul, iar unuia dintre ei i-a fost chiar si sclava sexuala personala.

Totul a pornit de la neintelegerile din familie. Tatal Cezarei bea mult, iar datoriile cresteau zi de zi. A venit apoi groaznica idee a mamei de a-si vinde fata patronului localului de joc.

VICTIMA. Fotografia Cezarei, din publicatia germana Bild

PIATA NEAGRA. Ultimul care a cumparat-o pe Cezara a fost un important proxenet din Bucuresti, care a trimis-o pe strada sa faca bani. Cu toate acestea, fata este multumita ca nu este batuta si spune "ca nu are nevoie de multe in viata".

Vanduti de parintii lor pentru pretul de 8.000 de euro, copiii apartin din acel moment in totalitate cumparatorilor lor. Mai mult, UNICEF apreciaza ca proxenetii, pedofilii si regizorii de filme porno achizitioneaza anual 120.000 de tinere si copii din Europa de Est si de Sud. Din pacate, cazul Cezarei nu este insa singurul. Lucru confirmat si de reporterii de la Vice Magazin. Acestia au mers in Romania pe urmele acestor triste realitati, descoperind situatii similare. Multi rromi traiesc intr-o saracie lucie. Pentru ei, vandutul propriilor copii a devenit un lucru obisnuit. Pretul se negociaza.

"Pentru 8.000 de euro ma poti avea pentru totdeauna", se lauda Craita, o tanara de doar 16 ani, potentialilor ei cumparatori. Viseaza sa devina model international. De aceea, discuta doar cu strainii.

O realitate cruda si trista ce va schimba pentru totdeauna viata acestor copii si adolescenti. Interesant este faptul ca unii dintre cititorii care au comentat materialul pe forumul Bild considera cazul a fi unul neverosimil.
×
Subiecte în articol: observator