x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: Boldea este în Kenya. Îl vom căuta şi în gaură de şarpe. Nu va scăpa

Traian Băsescu: Boldea este în Kenya. Îl vom căuta şi în gaură de şarpe. Nu va scăpa

de Veronica Micu    |    23 Mar 2012   •   10:51
Traian Băsescu: Boldea este în Kenya. Îl vom căuta şi în gaură de şarpe. Nu va scăpa

Traian Basescu a declarat, la bilantul SRI pe 2001, ca deputatul Mihail Boldea este in Kenya. "Acum cateva ore era in Kenya. Nu stiu unde o sa fie diseara. Il vom cauta si in gaura de sarpe. Nu va scapa", a afirmat seful statului.

"Readucerile in tara implica foarte mult efort politic, insa ma voi implica personal in readucerea in tara a lui Boldea. Stim unde este si facem toate eforturile politice. Acum cateva ore era in Kenya. Nu stim unde va fi diseara", a declarat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu considera ca nu sunt vinovati procurorii care au lucrat la dosarul deputatului Mihail Boldea, iar faptul ca acesta a reusit sa paraseasca tara poate fi pus si pe seama presiunii sub care s-a lucrat, a noutatii subiectului.

"Ce va pot spune, legat de acest caz, m-am interesat: exista tentatia publica de a da vina pe procurori. Nu, eu cred ca a fost o neindemanare a procurorilor, in modul cum au gestionat chemarea grupului, pentru ca ei au avut 24 de ore sa faca 22 de perchezitii domiciliare, sa audieze vreo 20 de oameni, sa faca referatele de arestare pentru opt din ei. Este clar ca aici, lucrand intr-o asemenea presiune, intr-un timp atat de scurt, 24 de ore, procurorii au putut sa greseasca. Eu sunt convins ca oamenii astia care investigheaza dosarul Boldea de doi ani nu au vrut sa-l scape pe Boldea pentru ca altfel nu puneau in dosar ce au pus - toate probleme relevante legate de el", a declarat Basescu.

Presedintele a afirmat, ca, probabil, a fost vorba si de o eroare generata de "statutul altfel" al lui Boldea decat al celorlalti care au fost deja arestati, fapt ce a generat o planificare gresita.

"Probabil, daca incepeau actiunea luni, nu ar mai fi fost weekend-ul in care domnul Boldea a putut sa se gandeasca si sa-si ia solutii, trecand si cu pasaport diplomatic toate frontierele pana in Kenya. Deci, nu i-as invinui pe procurori. Va pot spune ca am verificat. Mandatul dat de procurori catre SRI a fost executat fara repros, pentru ca s-a dat mandat doar pe ascultari. S-a cerut mandat pe ascultari, asta a dat procurorul, asta a facut SRI-ul. Cred ca presiunea sub care s-a lucrat, noutatea, pentru ca nu poate fi comparat, la senatorul Banias era cu totul altceva. Cred ca si oboseala si o carenta profesionala au facut ca procurorii sa declanseze operatiunea, intr-un moment neoptim, dar exclud posibilitatea ca doi procurori care au lucrat doi ani la acest caz sa vrea sa le scape exact creierul acestei operatiuni", a afirmat Basescu.

Seful statului a mai spus ca nu stie "cat va mai sta Boldea acolo unde era acum cateva ore". "Il vom cauta si in gaura de sarpe. Nu va scapa. Inca de aseara, statul roman a declansat procedurile de aducere in tara a domnului Boldea", a conchis Basescu.

×