x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Berbeceanu, dus la spital. Fostului şef al BCCO Alba Iulia i s-a făcut rău la IPJ Alba

Traian Berbeceanu, dus la spital. Fostului şef al BCCO Alba Iulia i s-a făcut rău la IPJ Alba

01 Noi 2013   •   12:26
Traian Berbeceanu, dus la spital. Fostului şef al BCCO Alba Iulia i s-a făcut rău la IPJ Alba

Comisarului Traian Berbeceanu, arestat preventiv pentru corupţie, i s-a făcut rău in la IPJ Alba. Poliţiştii l-au urcat într-o maşină şi l-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Soţia sa crede că a avut un puseu de tensiune din cauza stresului şi spune că Berbeceanu a făcut un infarct acum 8 ani. „Soţul meu, acum 8 ani de zile, a făcut un infarct la serviciu. A fost tratat în urma acestui infarct la Timişoara”, a declarat Gabriela Berbeceanu soţia lui Traian Berbeceanu, pentru Antena 3.

Procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, a decis ca structura centrală a instituției să preia de la Serviciul Teritorial Alba Iulia dosarul în care este cercetat fostul șef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu.

Berbeceanu a fost arestat preventiv pentru că ar fi deconspirat mai multe percheziții efectuate de procurorii DIICOT din Alba Iulia.

După ce Berbeceanu a fost reținut, pe Internet a fost postată o scrisoare atribuită comisarului, în care acesta susține că, în ultima perioadă, asupra sa și a echipei pe care o conduce se "desfășoară o acțiune mârșavă de mari proporții, organizată și coordonată de procurori ai DIICOT și ofițeri ai serviciilor de informații".

Șeful BCCO Alba Iulia le spunea colegilor săi să aibă grijă, avertizându-i că sunt "vânați", "denigrați" și că împotriva lor "se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declarații mincinoase".

Berbeceanu este acuzat de procurorii DIICOT de săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă și fals în declarații.

Potrivit DIICOT, în exercitarea funcției, cu intenție, comisarul a ajutat membrii unei grupări de evazioniști prin furnizarea de informații cu privire la activitățile investigative desfășurate de DIICOT sau de informații referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracțiuni economice de către membrii grupării ori cu privire la efectuarea unor activități procesuale (percheziții, audieri de martori etc.) sau prin comunicare de informații cu privire la modalitatea în care vor putea evita probarea activităților infracționale desfășurate de aceștia (atenționări cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon).

Totodată, potrivit DIICOT, comisarul-șef al BCCO Alba Iulia, având, în virtutea atribuțiilor de serviciu, date despre comiterea de către membrii grupării a unor fapte prevăzute de legea penală, nu a luat măsurile legale, deși statutul de polițist îl obliga în acest sens și, de asemenea, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, a făcut afirmații neconforme cu realitatea referitor la împrejurări esențiale cu privire la care a fost audiat.

Una dintre acuzații este că în luna octombrie 2012, Berbeceanu a fost contactat de viceprimarul din Deva, Ovidiu Moș, căruia i-a dezvăluit că urmau să se facă percheziții peste câteva zile, unul dintre cei vizați fiind omul de afaceri Dorin Cupețiu. Ovidiu Moș i-ar fi transmis această informație lui Cupețiu.

×