x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Berbeceanu s-a întors acasă. Fostul şef al BCCO Alba a fost întâmpinat cu aplauze de zeci de susţinători

Traian Berbeceanu s-a întors acasă. Fostul şef al BCCO Alba a fost întâmpinat cu aplauze de zeci de susţinători

27 Noi 2013   •   10:45
Traian Berbeceanu s-a întors acasă. Fostul şef al BCCO Alba a fost întâmpinat cu aplauze de zeci de susţinători

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, a fost aşteptat în faţa blocului unde locuieşte în Deva de zeci de susţinători şi apropiaţi, care au dorit să îi ureze bun venit acasă, după o lună petrecută în arest preventiv. Fostul şef de la BCCO Alba a ajuns în jurul orei 1:30 acasă şi a fost întâmpinat cu aplauze de vecinii şi prietenii săi, relatează ehunedoara.ro.

„Onoarea şi demnitatea nu mi-o va lua nimeni”, a spus poliţistul. „Am avut parte şi noroc de un complet de judecători care au ascultat cu mare atenţie argumentele mele şi în final au luat decizia corectă. Clipele petrecute departe de familie au fost cumplite, dar probabil toate lucrurile importante au un preţ şi oricât de mare ar fi acest preţ, va trebui plătit”, a precizat Berbeceanu.

Cel mai nerăbdător a fost fiul de nouă ani al poliţistului, care le-a împărţit ceai şi cafea oamenilor strânşi pentru a-l întâmpina pe poliţist. Bogdan nu îşi mai văzuse tatăl de o lună. I se spusese că eroul său fusese trimis într-o misiune, iar pentru a-l întâmpina cum se cuvine, fiul  i-a pregătit un tort. Emoţiile copilului au crescut pe măsură ce afla că părinţii săi sunt tot mai aproape de casă. Traian Berbeceanu nu a făcut nici el faţă emoţiilor la întâlnirea cu copilul său. A izbucnit în lacrimi la vederea fiului său.

Comisarul Traian Berbeceanu a părăsit, marţi după-amiază, arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a stabilit definitiv că acesta poate fi cercetat în stare de libertate.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.

×