x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Igaş l-a "năşit" şi pe Luca Iamandi

Traian Igaş l-a "năşit" şi pe Luca Iamandi

de Mara Raducanu    |    24 Mar 2011   •   12:49
Traian Igaş l-a "năşit" şi pe Luca Iamandi

157974-lica-iam.jpgDupă Interne, Poliţia Română şi Jandarmerie, iată că Traian Igaş, boss-ul de la Interne, a decis că e timpul să schimbe şi faţa Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Nu de puţine ori, examenele de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti au fost suspectate de tot felul de aranjamente. Un loc unde corectitudinea ar trebui să fie literă de lege, deoarece aici sunt pregătiţi viitori oameni ai legii, s-a transformat uneori într-o afacere în care au primat interesele unor personaje controversate.

Iar cazurile prezentate în presă de-a lungul timpului sunt grăitoare în acest sens. Ministrul anunţa încă de săptămâna trecută că vrea să reformeze din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, susţinând că sunt mai mulţi absolvenţi decânt posturi vacante. Ioan Liviu Tăut, comisar-şef de poiţie a fost împuternicit pentru o perioadă de şase luni, ca rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", în timp ce noul decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei, împuternicit tot pentru aceeaşi perioadă, este Ştefan Prună.

Noua conducere a Academiei a fost anunţată şi instalată astăzi în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a şefilor de Arme şi a secretarului general al MAI."Aveţi misiunea de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate".

Ioan Liviu Tăut a ocupat anterior funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. De asemenea, comisarul şef de poliţie Emil Manta a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de director general administrativ al Academiei de Poliţie. Anterior, acesta a îndeplinit funcţia de director adjunct la Şcoala de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Prin decret prezidenţial publicat în Monitorul oficial nr. 200 din 22 martie 2011, chestorului de poliţie Luca Iamandi, rector al Academiei de Poliţie, i-au încetat raporturile de serviciu cu MAI. Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Luca Iamandi, s-a mai aflat in atenţia organelor de anchetă în 2009, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpa, dupa ce a accidentat grav un bărbat, în apropierea unei treceri de pietoni din Capitală. Traian Igaş susţine că nu se va opri aici cu schimbările, anunţând că "toate armele şi toate structurile din subordine" vor fi restructurate.

×