x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trump adună un miliard de dolari de la investitori pentru reţeaua sa socială

Trump adună un miliard de dolari de la investitori pentru reţeaua sa socială

05 Dec 2021   •   22:30
Trump adună un miliard de dolari de la investitori pentru reţeaua sa socială

Noua firmă de social media a lui Donald Trump a anunțat că a strâns 1 miliard de dolari de la investitori, înainte de listarea planificată la bursă, relatează BBC.

Grupul Trump Media & Technology Group lucrează pentru a lansa o aplicație de social media numită Truth Social la începutul anului viitor.

Aceasta vine în contextul în care Trump nu are acces pe Twitter și Facebook în urma atacului asupra Capitoliului din ianuarie.

"Un miliard de dolari trimite un mesaj important către Big Tech că cenzura și discriminarea politică trebuie să înceteze", a declarat grupul. "Pe măsură ce bilanțul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziție mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech."

Trump a anunțat planul de a lansa Truth Social la începutul acestui an, spunând că va permite conversații "fără discriminare pe baza ideologiei politice".

Grupul Trump Media & Technology Group a încheiat un parteneriat cu Digital World Acquisition, pentru această afacere.

Sâmbătă, companiile au declarat că au strâns 1 miliard de dolari de la "un grup divers de investitori instituționali", fără a dezvălui cine sunt aceștia. Potrivit rapoartelor, compania de social media este evaluată acum la aproape 4 miliarde de dolari.

Anunțul subliniază capacitatea fostului președinte american de a atrage un sprijin financiar puternic, în ciuda controverselor din jurul perioadei în care a fost la conducerea SUA.

Trump a fost interzis pe principalele platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie comis de susținătorii săi asupra Capitoliului din Washington. Acesta a avut loc după ce Trump a făcut afirmații, fără dovezi, privind o fraudă generalizată în alegerile prezidențiale de anul trecut.

Multe firme de pe Wall Street au refuzat oportunitatea de a investi în noua afacere a fostului președinte, potrivit Reuters. Dar unele fonduri speculative, firme de investiții familiale și persoane fizice cu averi mari au susținut-o.

Trump avea 89 de milioane de urmăritori pe Twitter, 33 de milioane pe Facebook și 24,5 milioane pe Instagram în momentul în care a fost blocat, potrivit unei prezentări de pe site-ul companiei sale.

Trump a oferit în mod repetat indicii că ar putea candida din nou la președinție în 2024.

Truth Social este programată pentru o lansare în primul trimestru al anului 2022. Este prima din cele trei etape ale planului Trump Media, urmată de un serviciu de abonament video la cerere numit TMTG+, care va cuprinde divertisment, știri și podcasturi, potrivit comunicatului de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump