x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea, Brâncuşi şi panoul de 250.000 de euro

Udrea, Brâncuşi şi panoul de 250.000 de euro

de Gabriela Mladin    |    07 Sep 2011   •   14:05
Udrea, Brâncuşi şi panoul de 250.000 de euro

Un panou publicitar, montat la Casa memoriala a lui Constantin Brancusi de la Hobita, anunta faptul ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului condus de Elena Udrea se implica in reabilitarea si promovarea marelui artist. In realitate, Udrea a montat doar un panou, la fel ca si la alte case momoriale din judetul Gorj, pentru care a platit un milion de lei, adica aproximativ 250.000 de euro.

Asa promoveaza Elena Udrea turismul cultural, prin montarea unor panouri care anunta ca in zona urmeaza sa fie promovat potentialul turistic si crearea de infrastructura in zona pentru cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. Cuvinte mari si toata lumea se astepta, conform panuoului, care anunta aceste activitati, ca la Hobita sa se intample ceva.
"Acum trei saptamani s-a pus in pamant, de catre niste baieti de la Bucuresti, o pancarda prin care anuntau niste lucrari si atat. Nu mi-au spus ce lucrari vor face, mi-au cerut niste itinerarii ca sa ajunga usor la alte zone, alte case memoriale si au plecat. Eu sper sa inceapa si lucrarile ca asa au spus ca o sa inceapa sa implementeze proiectul', sustine Aurel Cernitoiu, ghidul Casei Memoriale "Constantin Brancusi'.

Panoul zice una....
Zis si facut, toata lumea se astepta ca imediat dupa ce s-a pus panoul sa inceapa si lucrarile. Si localnicii se asteptau ca, imediat ce Udrea a pus panoul sa vada si lucrarile. "Asteptam ca acum o luna de zile, cam asa au pus panoul, l-am vazut si eu si ma gandesc ca incep sa faca ceva, canalizare, drum, ceva in comuna. Dar cred eu ca aste tine de campanie electorala, ca asa fac astia inainte de a-i vota', a spus o localnica.
Si, s-ar putea sa aiba dreptate. Panourile sa fie puse doar in acest scop, electoral, sa se vada ca Udrea nu sta degeaba, se face ca lucreaza.

Udrea spune alta...
In realitate, in zona nu vor avea loc niciun fel de lucrari de infrastructura, de promovare sau dezvoltare.
"Nu e vorba de nicio lucrare. In prima parte a acestui an, o asociatie mi-a solicitat acordul pentru a monta panouri pentru promovarea obiectivul turistic. Muzeul n-a fost implicat financiar, noi doar ne-am dat acordul pentru montarea panourilor. Nu este doar la Casa Memoriala Constantin Brancusi, mai avem si la alte case momoriale. Asa cum scrie si pe panou, e vorba despre un milion de lei noi', a explicat Dumitru Hortopan, director Muzeul Judetean Gorj.

Brancusi, aruncat in mizerie
Adica, Ministerul Dezvoltarii si Turismului a dat un milion de lei doar pentru montarea unor panouri, iar promovarea turistica este suficienta doar prin amplasarea acestuia in curtea caselor memoriale, de parca turistii nu stiu unde vin.
Despre dezvoltare a zonei si implicarea Guvernului la Casa Memoriala Constantin Brancusi, chiar ar fi nevoie, o spun turistii raspicat. Veniti la Hobita, acestia nu pot sa nu vada mizeria de langa Casa, un WC mizer, conditii de igiena lipsa si chilipiruri in loc de suveniruri.

×