x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE ŞI SCHIMBĂRILE CLIMATICE - Poziţie comună est-europeană

UE ŞI SCHIMBĂRILE CLIMATICE - Poziţie comună est-europeană

de Alexandru Nastase    |    17 Oct 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au făcut ieri referiri şi la viziunea Uniunii Europene despre schimbările climatice.Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au făcut ieri referiri şi la viziunea Uniunii Europene despre schimbările climatice.

Bruxellesul pregăteşte măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru fiecare stat membru, astfel încât în 2020 să se înregistreze la nivelul UE o reducere cu 20% faţă de nivelul de emisii din 1990.

Acordul final va fi semnat în decembrie, urmând ca fiecare stat să şi-l asume. Premie­rul Tăriceanu a spus că România, împreună cu Polonia, Ce­hia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi ţările baltice lucrează la un punct de vedere comun.

"Statele noastre şi-au văzut econo­miile în dificultate în anii ’90, a trebuit să disponi­bilizăm mulţi angajaţi, să închidem întreprinderi. S-a ajuns ca în România să avem mai mulţi pensionari decât salariaţi. Toate astea cu costuri în­semnate, de care cerem să se ţină cont în elaborarea acordului final", a spus premierul Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: verde!