x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un diamant cât o minge de tenis, descoperit în Botswana

Un diamant cât o minge de tenis, descoperit în Botswana

19 Noi 2015   •   21:23
Un diamant cât o minge de tenis, descoperit în Botswana
Sursa foto: Lucian Coman

Cel mai mare diamant descoperit după un secol, cu o greutate de 1.111 de karate, a fost descoperit în Botswana, a anunţat joi compania minieră Lucara Diamond Corp, cu sediu în Vancouver (Canada), citată de AFP.

Piatra preţioasă, de mărimea unei mingi de tenis, este incoloră şi se încadrează în categoria tip II a diamantelor, a precizat compania canadiană. Este al doilea diamant ca mărime descoperit vreodată şi constituie cea mai mare descoperire în mai bine de 100 de ani, potrivit Lucara Diamond Corp.

Diamantul a fost găsit în mina Karowe, din centrul Botswanei.

Cel mai valoros diamant descoperit vreodată este diamantul Cullinan, de 3.106 karate, descoperit lângă Pretoria, în Africa de Sud, în anul 1905. El a fost fragmentat în mai multe bucăţi, folosite pentru a orna sceptrul majestăţii britanice şi coroana imperială, şi care fac în prezent parte din Bijuteriile Coroanei britanice şi sunt expuse în Turnul Londrei.

Expertul Kieron Hodgson a explicat ca este aproape imposibil de estimat valoarea unei astfel de pietre preţioase, având în vedere ca valoarea se realizează în funcţie de culoare, claritate şi caracteristicile de tăiere şi şlefuire.

Botswana este al doilea producător de diamante din lume, după Rusia.

×