x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fost mare fotbalist trăieşte o dramă fără margini

Un fost mare fotbalist trăieşte o dramă fără margini

de Elly Cristea    |    19 Sep 2008   •   00:00

Lui Viorel Turcu îi va fi amputat astăzi un picior
Fostul atacant al echipei FC Argeş o duce foarte greu cu banii şi a fost uitat de toţi foştii colegi



Lui Viorel Turcu îi va fi amputat astăzi un picior
#Fostul atacant al echipei FC Argeş o duce foarte greu cu banii şi a fost uitat de toţi foştii colegi

Un fost mare fotbalist, atacant al echipei FC Argeş, legitimat apoi la Steaua şi ulterior la Dinamo, trăieşte o mare suferinţă şi astăzi îi va fi amputat piciorul stîng la Spitalul Colentina din Bucureşti. De la atacantul care băgase spaima în toţi portarii, de la jucătorul de echipă naţională apreciat de toată lumea, a ajuns acum o mînă de om fără nici un sprijin şi grav bolnav. Este vorba de Viorel Turcu, coleg de generaţie cu Dobrin, Cristian, Speriatu, Bărbulescu, Chivescu, Stancu, Carstea, Olteanu, Radu II, Iovanescu, Toma, Eduard, Ralea, Moiceanu, M. Zamfir... Problemele de sănătate ale fostului atacant din Trivale au început în urmă cu 12 ani, cînd i s-a descoperit un chist la pancreas şi medicii i-au prezis că o să facă dibate. A căpătat o fragilitate a oaselor şi în anul 2005 a suferit un accident casnic, care îl lasă acum infirm pentru tot restul vieţii. Ulterior a făcut o infecţie la acelaşi picior şi a umblat prin mai multe spitale, în speranţa că îl poate ajuta cineva. Din păcate, toţi medicii i-au dat acelaşi verdict. Piciorul infectat trebuie amputat. “Acum stau în pat şi aştept ziua de mîine (n.r. ­ vineri). Marele şoc pe care îl voi avea va fi atunci cînd mă voi trezi din anestezie şi mă voi vedea fără picior. Nu ştiu cum o să reacţionez!”, ne-a spus cu glas stins fosta glorie a echipei naţionale.
Trăieşte dintr-o pensie de mizerie

Fostul mare atacant al Argeşului trăieşte momentan cu o pensie de 363 de lei pe lună. “Din punct de vedere financiar stau foarte rău. Nu ştiu cum o să mă descurc cu banii, pentru că proteza va costa enorm. În plus îmi vor trebui bani de medicamente, bani să-mi continui tratamentele... Bani şi iar bani. Mă ajută băiatul şi soţia, dar... Asta e viaţa! Sper să trec cu bine şi mă rog la Dumnezeu să nu mai calc prin spitale după ce se încheie această poveste!” Turcu este însă dezamăgit de felul în care a fost tratat de toţi foştii colegi şi prieteni. “În afară de naşul meu, Chivescu, cu care am şi jucat la FC Argeş, nimeni de la acest club nu m-a sunat. Nici un fost coleg nu mi-a dat măcar un telefon. Nici foştii prieteni nu mă mai bagă în seamă. Doamne... pe cîţi am ajutat eu, toţi mi-au întors spatele. Uite... din această boală a mea am învăţat ceva dureros. În dicţionar nu ar trebui să fie cuvîntul prieten. Ar trebui scos de acolo sau măcar ar trebui să i se dea alt sens!”, povesteşte trist Viorel Turcu. Chiar dacă o duce foarte rău din punct de vedere financiar, Turcu spune că nu aşteaptă bani de la foştii colegi: “Nu sînt un cerşetor! Mă ajutau însă dacă mai veneau şi vorbeau şi ei cu mine. Îi simteam aproape şi poate treceam mai uşor peste acest moment. Chiar dacă nu am bani de proteză, lucrul acesta nu e atît de dureros precum faptul că am descoperit că în jurul meu au fost doar oameni care m-au trişat din punct de vedere sufletesc!”.

Blestemul echipelor învinse?!

Astăzi atacantul din Trivale va rămîne fără piciorul stîng. Are putere să se roage la Dumnezeu să-şi întoarcă faţa spre el şi să-i întindă o mînă de ajutor: “Poate o fi un blestem al unui portar pe care l-am umilit cu goluri tari. Sau poate o fi blestemul echipelor pe care le-am învins prin goluri reuşite în ultimul minut. Nu mai vreau să mă gîndesc. Mă rog doar la Dumnezeu să se încheie mai repede operaţia, să încep refacerea şi apoi să plec acasă. Doctorii mi-au promis că totul o să fie bine. Numai că eu nu cred... totul. Am slăbit deja peste 20 de kg. Abia mai mă ţin! Sper totuşi ca Dumnezeu să se uite şi spre mine şi să mă ajute să mă fac bine. Asta este tot ce îmi doresc!”

×
Subiecte în articol: observator