x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un specialist irlandez a realizat PROFILUL PSIHOLOGIC al şoferilor români. La ce concluzie a ajuns expertul

Un specialist irlandez a realizat PROFILUL PSIHOLOGIC al şoferilor români. La ce concluzie a ajuns expertul

16 Apr 2013   •   16:28
Un specialist irlandez a realizat PROFILUL PSIHOLOGIC al şoferilor români. La ce concluzie a ajuns expertul
Sursa foto: INTACT IMAGES/Income/Dragos Savu

David Lyle, un specialist irlandez cunoscut pentru campaniile şocante de prevenire a accidentelor rutiere, a realizat profilul psihologic al şoferilor români. Lyle crede că nervozitatea acestora este cauzată cel mai probabil de "sângele latin".

Prezent in Romania pentru o conferinţă ce are ca obiect siguranţa rutiera, psihologul irlandez a poposit, luni dimineaţă, în Piaţa Unirii din Capitală, unde a studiat traficul, pentru a realiza un profil al românilor aflaţi la volan. După ce a analizat comportamentul conducatorilor auto, Lyle a spus că aceştia sunt foarte nervoşi şi a pus acest lucru pe seama "sângelui latin", în condiţiile în care, spune el, şoferii nordici sunt mult mai calmi.

Expertul a mai observat că foarte mulţi şoferi sunt singuri în maşina, spunând că acest fapt ar putea fi una dintre cauzele producerii ambuteiajelor, scrie ziare.com. Potrivit lui Lyle, dacă românii s-ar organiza şi s-ar strânge mai mulţi pentru a merge la serviciu cu maşina unui coleg, traficul ar fi mult mai degajat.

Initial, David Lyle a realizat spoturi pentru combaterea terorismului, insa ulterior, din cauza unui accident caruia i-a cazut victima nepoata lui, care a paralizat dupa ce a fost lovita de o masina in timp ce se plimba cu bicicleta, s-a profilat pe campanii preventive in domeniul circulatiei rutiere. Multe dintre acestea sunt considerate socante.

×