x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un teatru şi un muzeu se ceartă pe o căsuţă

Un teatru şi un muzeu se ceartă pe o căsuţă

de Daniela Cârlea Şontică    |    13 Dec 2007   •   00:00
Un teatru şi un muzeu se ceartă pe o căsuţă

O cabană construită lăngă gardul Muzeului Satului constituie motiv de supărare intre instituţia amintită şi Teatrul de Vară din Herăstrău, aflat la căţiva metri de construcţia respectivă.

Vecini supăraţi unul pe altul

O cabană construită lăngă gardul Muzeului Satului constituie motiv de supărare intre instituţia amintită şi Teatrul de Vară din Herăstrău, aflat la căţiva metri de construcţia respectivă. Paulina Popoiu, directorul muzeului, ne-a spus că in 1992 au fost ridicate două cabane dincolo de gardul instituţiei şi că au fost folosite de Muzeu pe post de magazii. Una dintre ele a fost dărămată, iar pentru cealaltă s-a trimis somaţie de desfiinţare, valabilă pănă la 15 decembrie 2007. Alexandru Arşinel, directorul Teatrului "Constantin Tănase", de care aparţine şi grădina de vară, spune că doreşte că aleea care desparte cele două instituţii să fie liberă pentru accesul pompierilor, chiar dacă primul spectacol in aer liber este programat in august 2008.

Â

CINE ARE DREPTATE? Legea 422Â spune că pe o rază de cel puţin 100 de metri in jurul muzeului să nu fie nici o construcţie, pentru ca, in caz de incendiu, pompierii să aibă acces liber. In acest caz, cabana nu trebuie să stea acolo, dar ce ne facem cu Teatrul de Vară, care ar trebui şi el desfiinţat conform acestei legi? Viorel Uleia, şeful Serviciul Desfiinţări Construcţii Ilegale din cadrul Primăriei Capitalei, ne-a spus că, dacă Muzeul Satului nu va desfiinţa cabana, va trimite muncitori de la parcuri să dea o mănă de ajutor la demolare.

×
Subiecte în articol: observator