x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unitate ATI mobilă deschisă la ”Marius Nasta”

Unitate ATI mobilă deschisă la ”Marius Nasta”

22 Sep 2021   •   20:39
Unitate ATI mobilă deschisă la ”Marius Nasta”

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat miercuri o hotărâre care prevede mai multe măsuri ce vor fi aplicate în condițiile în care incidența Covid în Capitală a trecut de 3 la mie. Printre acestea: mai multte paturi și o unitate ATI mobilă.

Una dintre măsurile adoptate vizează creșterea capacității de asistență medicală pentru pacienții confirmați cu Covid-19 din unitățile sanitare din municipiul București, prin suplimentarea numărului de paturi, inclusiv paturi ATI.

De asemenea, s-a decis suplimentarea cu un număr 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testarii la domiciliu, în timp ce la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va fi amplasată o unitate mobilă ATI.

Potrivit hotărârii, în cel mult 72 de ore trebuie operaționalizate un număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, iar numărul de paturi simple trebuie să crească de la 412 la 712.

Membrii Comitetului au mai decis înființarea unui număr de 28 de paturi de terapie intermediară: 21 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș în termen de 14 zile și 7 la Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu în termen de 7 zile.

S-a mai hotărât detașarea de personal către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și către Direcția de Sănătate Publică București, dar și intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii și combaterii infecțiilor cu SARS CoV-2.

×
Subiecte în articol: unităţi mobile ATI