x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unitatea 2 a Centralei nucleare de la Cernavodă a fost repornită

Unitatea 2 a Centralei nucleare de la Cernavodă a fost repornită

09 Noi 2012   •   14:45
Unitatea 2 a Centralei nucleare de la Cernavodă a fost repornită
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost repornită, în această dimineaţă, după ce, în urmă cu două zile, Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat oprirea neplanificată a acesteia.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, oprirea Unităţii 2 a fost determinată de preluarea eronată de către calculatorul de proces a centralei a unor date de intrare care se introduc periodic în calculator, ca activitate de rutină.

"Securitatea nucleară a personalului, populaţiei şi mediului nu a fost afectată niciun moment, toate sistemele funcţionând conform proiectului. În pofida acestei opriri scurte neplanificate, Unitatea 2 a CNE Cernavodă rămâne în parametrii de performanţă preconizaţi pentru acest an, asftel încât Unitatea 2 va obţine un factor de capacitate record (circa 98%) de la începutul exploatării comerciale din 2007. Unitatea nr. 2 rămâne, astfel, o centrală de top în industria nucleară mondială", se precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat oprirea neplanificată a Unităţii 2 a CNE Cernavodă, miercuri, la ora 11.30. Unitatea s-a oprit automat din cauza declanşării intempestive a unui sistem automat de oprire rapidă.

 

×