x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uricani: Kitsch-uri după opera lui Constantin Brîncuşi

Uricani: Kitsch-uri după opera lui Constantin Brîncuşi

de Gabriela Mladin    |    19 Iul 2008   •   00:00
Uricani: Kitsch-uri după opera lui Constantin Brîncuşi

Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, nu doreşte să distrugă copiile operelor brîncuşiene, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, chiar dacă este ameninţat cu plîngere penală

Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, nu doreşte să distrugă copiile operelor brîncuşiene, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, chiar dacă este ameninţat cu plîngere penală. Mai mult, primarul susţine că va inaugura kitsch-urile, iar la festivitate doreşte să invite şi pe primarul municipiului Tîrgu-Jiu, acolo unde se află adevăratele opere ale sculptorului Constantin Brîncuşi.

 
NOTIFICARE. Reprezentanţii firmei Visarta, societatea care în România se ocupă cu gestionarea drepturilor de autor rezultate din imaginea operelor brîncuşiene pentru moştenitorul lui Brîncuşi, Theodor Nicol, susţin că în scurt timp vor apela la instanţă pentru a face dreptate în cazul de la Uricani. "În opinia noastră, este categoric un refuz. Le cerem ca în termen de 5 zile să formeze comisia care să participe la demolarea acelor lucrări. Următorul pas este plîngerea penală, pentru că nu s-a putut purta un dialog cu primarul din Uricani. Noi am dorit o cale amiabilă, care să nu atragă şi consecinţe penale, însă refuzul spune totul", a explicat Gheorghe Voican, directorul executiv al firmei Visarta. Pentru a arăta că puţin îi pasă de notificarea firmei Visarta, primarul din Uricani trimite o adresă Primăriei Tîrgu-Jiu, proprietara adevăratelor opere, în care susţine că Poarta care se află la Uricani nu este denumită Poarta Sărutului, ci "Poarta de Intrare", iar Masa a fost numită "Masă Centru", nu Masa Tăcerii.

×
Subiecte în articol: observator uricani