x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USL cere implicarea CA al TVR şi a comisiilor de cultură împotriva menţinerii Rodicăi Culcer la TVR

USL cere implicarea CA al TVR şi a comisiilor de cultură împotriva menţinerii Rodicăi Culcer la TVR

de Mediafax    |    08 Dec 2011   •   13:49
USL cere implicarea CA al TVR şi a comisiilor de cultură împotriva menţinerii Rodicăi Culcer la TVR

USL protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la conducerea stirilor TVR si solicita implicarea CA al postului public de televiziune, a comisiilor de cultura ale Parlamentului si a opiniei publice pentru a pune capat acestei situatii "imorale" cu consecinte grave asupra credibilitatii TVR.

"Uniunea Social Liberala protesteaza vehement fata de decizia de mentinere a doamnei Rodica Culcer la conducerea stirilor TVR si solicita implicarea Consiliului de Administratie al postului public de televiziune, a Comisiilor de Cultura din Parlament si a opiniei publice pentru a pune capat acestei situatii imorale care are consecinte grave asupra credibilitatii televiziunii publice", se arata intr-un comunicat semnat de Crin Antonescu si Victor Ponta.

Liderii USL sustin ca, sub coordonarea Rodicai Culcer, programele de stiri ale TVR au devenit "o platforma exclusiva a partidelor si politicienilor aflati la putere, ceea ce transforma Televiziunea Romana intr-un complice al razboiului actualei puteri impotriva propriilor cetateni, platitori de taxa TV".

"Partizanatul politic afisat al doamnei Culcer este o dovada de neprofesionalism pentru angajatul unui post public platit in plina criza cu 100 de milioane de lei pe luna din contributiile cetatenilor Romaniei. De asemenea, faptul ca TVR obliga cetatenii Romaniei sa plateasca salariul doamnei Rodica Culcer, o beneficiara a pensiei acordate de stat, pentru eforturile ei zilnice de a lauda o guvernare in care nu mai au incredere 90% dintre telespectatori reprezinta o decizie care contrazice nu numai normele deontologice ale jurnalismului de calitate, ci si orice regula de eficientizare comerciala. Mentinerea abuziva doamnei Culcer in calitate de salariat la stat o transforma in pensionar de lux, TVR sfidand astfel, cu sprijinul actualei puterii, milioane de pensionari, platitori onesti ai taxei tv si telespectatori fideli care nu au posibilitatea de a cumula pensia mica si inghetata cu un salariu pentru ca in Romania lui Basescu si Boc nu-i mai angajeaza nimeni", se mai arata in comunicat.

Televiziunea Romana a anuntat, pe 22 noiembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, in conditiile in care Rodica Culcer a implinit, anul acesta, varsta legala de pensionare.

Potrivit anuntului initial, cei interesati de acest post isi puteau depune candidaturile pana la data de 5 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Termenul pentru inscrierea candidaturilor a fost insa prelungit cu o saptamana, pana pe 12 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Hotararea a fost luata intrucat nu s-a inscris niciun candidat pana la data limita initiala de depunere a candidaturilor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii TVR.

Concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR va avea loc la sediul Televiziunii Romane in perioada 15 - 31 decembrie.

Cei interesati de sefia Stirilor TVR vor prezenta la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate: adaptarea functionarii Directiei la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info, cu acoperirea, totodata, a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora; relatia Directiei cu celelalte structuri functionale din SRTv.

Probele de concurs vor fi: un test de limba engleza, notarea proiectului managerial si un interviu final. Candidatii preselectati in urma depunerii dosarelor vor fi contactati in vederea efectuarii evaluarii psihologice.

Responsabilitatile noului director vor fi planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Candidatii la postul de director al Stirilor TVR trebuie sa aiba studii universitare de licenta sau echivalente intr-unul dintre domeniile: stiinte ale comunicarii/stiinte umaniste/management (in cazul inexistentei studiilor de specialitate este necesara atestarea cunostintelor prin absolvirea unor studii postuniversitare cu durata de minimum un an: curs postuniversitar, master, doctorat in domeniul stiinte ale comunicarii/stiinte umaniste/management), experienta in domeniul audiovizual de minimum 10 ani, din care minimum 5 ani in televiziune, dar si experienta de conducere in audiovizual de minimum 3 ani.

Totodata, cei care se inscriu la concursul pentru acest post trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte si nu au colaborat cu fosta politie politica.

Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil pana la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.

Pe de alta parte, Consiliul de Administratie al TVR a aprobat, inca de la sfarsitul lunii august, conditiile de inscriere ale candidatilor la concursul pentru ocuparea postului de director Directia Emisiuni Informative si Sport. In respectiva sedinta, dar si in sedintele urmatoare ale Consiliului de Administratie, unii dintre membrii CA au sustinut necesitatea organizarii mai rapide a concursului pentru sefia Stirilor TVR.

×