x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Utilizatorii Instagram, în vizorul infractorilor cibernetici!

Utilizatorii Instagram, în vizorul infractorilor cibernetici!

23 Sep 2022   •   21:36
Utilizatorii Instagram, în vizorul infractorilor cibernetici!
Sursa foto: DNSC

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează utilizatorii Instagram să fie foarte atenți la datele pe care le furnizează, pentru că sunt vizaţi de o campanie de tip phishing, atacatorii folosind conturi compromise pentru a face noi victime.

”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, transmit specialiștii DNSC.

Cum vă sunt furate datele?

Simplu: atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online.

”Nu furnizaţi altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuţi, pentru că astfel puteţi pierde accesul la cont. Atacatorii se folosesc de opţiunea 'forgot my password' din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul.

Evitaţi accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Atenţie la corectitudinea gramaticală şi de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.

Activaţi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea şanselor de a avea contul compromis.

În cazul în care aţi căzut în capcană şi aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuaţi paşii necesari pentru validarea identităţii.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×