x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinul produs de Johnson & Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul produs de Johnson & Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

11 Mar 2021   •   15:44
Vaccinul produs de Johnson & Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului
Sursa foto: Hepta

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID produs de compania americană Johnson & Johnson. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson este al patrulea vaccin autorizat în UE, după cele produse de Pfizer – BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Potrivit studiului clinic, vaccinul Johnson & Johnson este eficient pentru persoanele peste 18 ani. 

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

În plus, dozele pot fi păstrate la temperatura frigiderului; la 2-8 grade, acestea sunt stabile timp de trei luni, iar la -20 de grade timp de doi ani.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala.

×