x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VAMA NĂDLAC / Turci printre caise

VAMA NĂDLAC / Turci printre caise

de Veronica Micu    |    12 Aug 2008   •   00:00
VAMA NĂDLAC / Turci printre caise

12:00 • Poliţiştii de frontieră arădeni de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ţn această dimineaţă, 19 cetăţeni turci care erau ascunşi într-un automărfar încărcat cu fructe, intenţionînd să ajungă ilegal în Germania.

Poliţiştii de frontieră arădeni de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ţn această dimineaţă, 19 cetăţeni turci care erau ascunşi într-un automărfar încărcat cu fructe, intenţionînd să ajungă ilegal în Germania.

ANCHETĂ. Ofiţerii arădeni au declarat că la ieşirea din România s-a prezentat cetăţeanul turc Ismail K., (30 ani), şofer al unui autocamion ce transporta, conform documentelor de însoţire, caise din Turcia, pentru o firmă din Germania. În baza unor informaţii, dar şi a unor suspiciuni privind sistemul de închidere a uşilor automărfarului, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. În partea din faţă a remorcii, poliţiştii au descoperit, ascunse după paleţii încărcaţi cu fructe, nouăsprezece persoane care încercau să iasă ilegal din România. "Din verificări a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni turci, toţi bărbaţi, cu vîrste cuprinse între 18 şi 49 ani. Toţi au intrat legal în România prin diferite puncte de trecere a frontierei“, a declarat comisar-şef de poliţie, Ion Mareş. Cetăţenii turci au spus că au recurs la această metodă deoarece nu aveau viză pentru spaţiul Schengen şi intenţionau să ajungă în Germania pentru a-şi găsi un loc de muncă. În cadrul primelor cercetări, şoferul automarfarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum au urcat cei în cauză în vehicul. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor turci acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei. Totodată, cercetările vor fi continuate în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

×
Subiecte în articol: observator