x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verestoy, căutat la vot de DNA

Verestoy, căutat la vot de DNA

de Aniela Nine    |    30 Mai 2007   •   00:00
Verestoy, căutat la vot de DNA
Sursa foto: ALEX MICSIK/

Inclus de preşedintele Băsescu pe lista oligarhilor, senatorul UDMR Verestoy Attila e verificat de DNA. Procurorul Doru Tuluş a cerut ieri conducerii Senatului informaţii despre cum a votat Verestoy Attila un proiect de lege privind SIF-urile.

DNA a solicitat conducerii Senatului informaţii despre participarea senatorului UDMR Verestoy Attila la o şedinţă de plen in care această cameră a discutat o ordonanţă a Guvernului privind stabilirea pragului maxim de deţinere de acţiuni la SIF-uri la 1%.

Adresa oficială a DNA poartă semnătura procurorului Doru Ţuluş (foto) şi precizează că informaţiile sunt necesare pentru soluţionarea cauzei penale 84/P/2007. "In interesul soluţionării cauzei penale cu numărul de mai sus, in conformitate cu dispoziţiile art. 16 al. 1 şi 4 din OUG nr. 43/2002, cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm: să ne comunicaţi dacă domnul senator Attila Verestoy a participat la dezbaterile finale din data de 28.03.2006 in care Senatul a aprobat OG 41/2005 prin care se stabilea pragul maxim de deţinere la SIF-uri de 1%; să ne inaintaţi in copie certificată pentru conformitate cu originalul procesul-verbal al dezbaterilor ce au avut loc in Senatul Romăniei in ziua de 28.03.2006 in legătură cu aprobarea OG 41/2006", se arată in solicitarea DNA.


REFUZ. Solicitarea Parchetului a fost discutată ieri indelung in şedinţa Biroului Permanent al Senatului, mai ales in contextul in care există o sensibilitate veche in relaţiile dintre cele două instituţii, după refuzul unor procurori de a fi audiaţi in Parlament. Ca atare, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat că se consideră că această solicitare este un abuz in serviciu şi va avea o discuţie cu preşedintele CSM. In plus, a arătat Văcăroiu, DNA face greşeli, la data solicitată respectivul proiect fiind adoptat de Cameră şi nu de Senat, care il aprobase la 5 octombrie 2005. Ca atare, Verestoy nu avea ce să caute acolo, spune Văcăroiu. "Opiniile unui senator, votul pe care il dă nu poate constitui un prilej de a adăuga un document la un dosar penal. E interzis de Constituţie aşa ceva. E dreptul lui să voteze cum crede de cuviinţă", a comentat Văcăroiu. Contactat, procurorul Ţulus a refuzat să ofere amănunte despre solicitarea DNA.

  • Citit aici legea privind modificarea Ordonanteui Guvernului nr. 41/2005
×
Subiecte în articol: observator