x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VESTI BUNE. Apele din judeţul Olt sunt în retragere

VESTI BUNE. Apele din judeţul Olt sunt în retragere

04 Iun 2016   •   14:45

Nivelul râului Olt, care vineri depăşise cu zece centimetri cota de inundaţie în localitatea Micfalău, este în scădere, iar autorităţile apreciază că pericolul inundaţiilor a trecut.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaş, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că râul Olt a coborât la câţiva centimetri sub cota de inundaţie, dar se menţine la cota de atenţie, însă ploile s-au oprit şi există premise ca situaţia să revină la normal, având în vedere că apele s-au "calmat" şi în judeţul învecinat, Harghita. Potrivit acestuia, şi cotele râului Negru sunt în scădere, asemenea celorlalte cursuri de apă din judeţ.

Ioan Ilaş a adăugat că în noaptea de vineri spre sâmbătă echipajele operative au intervenit cu pompele în localitatea Băcel, pentru a preîntâmpina revărsarea pârâului Tărlung, care era pe punctul de a ieşi din albie în urma unei ploi torenţiale abătute asupra localităţii.

El a apreciat că judeţul Covasna, care s-a aflat în ultimele zile sub Cod roşu de inundaţii, a reuşit să treacă fără probleme de această perioadă critică şi datorită lucrărilor de întreţinere şi consolidare a digurilor şi malurilor de protecţie realizate în ultimii ani.

Avertizarea de Cod roşu emisă de hidrologi expiră sâmbătă, la ora 14,00.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: judetul olt raul olt retragere inundatii