x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimar PD-L, dat în urmărire internaţională

Viceprimar PD-L, dat în urmărire internaţională

de Gabriela Mladin    |    26 Aug 2011   •   13:12
Viceprimar PD-L, dat în urmărire internaţională

Viceprimarul comunei Prigoria din judetul Gorj si sotia sa sunt dati in urmarire internationala, dupa ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Tribunalul Gorj a admis propunerea de arestare in lipsa a celor doi pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Fostul viceprimar al comunei Prigoria Angel Costoiu si Maria Claudia Costoiu, sotia sa au fost arestati in lipsa pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Judecatorii tribunalului Gorj au emis mandatele de arestare de 30 de zile, in lipsa, intrucat cei doi au fugit din tara, in urma cu 3 luni, imediat ce procurorii au declansat ancheta.

Cei doi sunt acuzati ca in calitate de administratori a doua societati comerciale, in perioada 2006 – 2010, au efectuat angajari fictive de persoane, obtinand astfel in mod fraudulos de la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Gorj subventii de la stat, ajutoare de somaj si indemnizatii pentru cresterea copilului. Prejudiciul creat de cei doi bugetului asigurarilor sociale si asigurarilor de somaj se ridica la aproape 800.000 de lei.

Pentru ca au fugit din tara, cei doi sunt dati in urmarire internationala. Angel Costoiu a fost ales consilier la Prigoria pe listele PD-L si apoi ales viceprimar.

×