x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimarul Capitalei anunţă că face plângere penală ministrului Sănătăţii pe tema comunicării privind calitatea apei

Viceprimarul Capitalei anunţă că face plângere penală ministrului Sănătăţii pe tema comunicării privind calitatea apei

04 Feb 2019   •   14:20
Viceprimarul Capitalei anunţă că face plângere penală ministrului Sănătăţii pe tema comunicării privind calitatea apei
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, luni, la ieşirea de la Parchetul Instanţei supreme, că va face o plângere penală pe numele ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în legătură cu modalitatea de comunicare a situaţiei apei de la robinet din Bucureşti.

"În cursul zilei de astăzi urmează să întrunesc Comisia pentru utilităţi a Municipiului Bucureşti şi înţeleg să îi fac plângere penală ministrului Sănătăţii care şi-a permis să ducă într-un spaţiu public o discuţie care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureştiului", a afirmat Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul a spus că modalitatea de comunicare a ministrului ar reprezenta o formă de distragere a atenţiei publice.

"Este una dintre acţiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze, prin aceeaşi metodă cu care au făcut şi la Maternitatea Giuleşti. Cred că dacă analizaţi spectacolul oferit şi ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătăţii, veţi înţelege că de această dată Direcţia de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acţiune concertată în ceea ce priveşte tot şi întru toate ceea ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-şi rezolva problemele?", a explicat viceprimarul Bădulescu.

La intrarea în sediul PICCJ, unde a fost chemat pentru audieri în dosarul protestelor din 10 august 2018, Aurelian Bădulescu a oferit jurnaliştilor foi pe care era tipărit articolul 404 din Codul Penal al României, afirmând că aceasta este acuzaţia pe care i-o va aduce ministrului Sănătăţii.

Articolul 404 din CP prevede: "Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani".

Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti (ANB), a declarat vineri că apa furnizată a fost şi este potabilă, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat un raport al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) din care reiese că miercuri clorul a depăşit limitele admise în sectoarele 5 şi 6. AGERPRES

×
Subiecte în articol: aurelian badulescu