x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Ministerul Sănătății a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac

VIDEO. Ministerul Sănătății a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac

27 Ian 2021   •   17:11
VIDEO. Ministerul Sănătății a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac
Sursa foto: Hepta

Ministerul Sănătății a semnat, zilele trecute, o comandă de încă 9 milioane de vaccinuri anti-COVID de la compania germană CureVac, a anunțat, miercuri, la Guvern, ministrul Vlad Voiculescu.

„Premierul şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care încă nu a fost aprobat, dar există încă o înţelegere clară că dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantităţi rezonabile - cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze - şi în România", a afirmat Vlad Voiculescu.

De asemenea, ministrul Sănătății a prezicat că, în prezent, în România, există mai multe centre de vaccinare cu circuit închis decât cu circuit deschis.

„Avem, în acest moment, mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează", a explicat acesta.

×