x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vinul de păpădie, licoarea cu multiple beneficii

Vinul de păpădie, licoarea cu multiple beneficii

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   17:40
Vinul de păpădie, licoarea cu multiple beneficii

Deși  multi oameni cred că păpădia este o buruiană fără nici o întrebuintare, specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Mai mult decât atât în Statele Unite este o fabrică care prepară vin din păpădie 

Păpădia este o sursă bogată de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum și minerale cum ar fi fier, potasiu și zinc. Frunzele de păpădie sunt utilizate la salate, sandwichuri și ceaiuri, pentru a le oferi aromă.

Radăcinile sunt folosite ca ânlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor

Cel mai important lucru pentru ca vinul să poată fi vândut este ca florile de păpădie să fie recoltate din locuri nepoluate de traficul mașinilor sau de animale.

Un câmp de păpădii nu este ceea ce unii proprietari de case doresc să vadă.

Dar pentru Jeff Zeitler, producător de vin, este locul perfect pentru a găsi suficientă buruiană, pentru a o transforma în vin.

"Într-un an obișnuit, recoltăm cam 10-15 galoane de puf de păpădie pură ca aceasta", a spus Jeff Zeitler, producător de vin.

×
Subiecte în articol: păpădie vin