x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viteza maşinii lui Manţog nu poate fi stabilită

Viteza maşinii lui Manţog nu poate fi stabilită

de Gabriela Mladin    |    19 Apr 2010   •   00:00

Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova, cei care se ocupă de ancheta liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog în dosarul în care a omorât un om şi a rănit alţi trei, nu au reuşit să stabilească viteza de deplasare a maşinii BMW, condusă de politician când a intrat în ambulanţă.



Pe 24 noiembrie 2009, în localitatea Câlnic, autoturismul la volanul căruia se afla Ionel Manţog a efectuat o depăşire neregulamentară şi a izbit în plin ambulanţa care s-a răsturnat. Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, iar pacientul din salvare a decedat.

Procurorul care se ocupă de ancheta politicianului gorjean este Gheorghe Covei, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova. Procurorul este unchiul lui Iustin Covei, arestat în dosarul clonărilor de carduri.

Aşadar aflându-se pe mâni bune, dosarul lui Ionel Manţog strânge pe zi ce trece probe care conduc la nevinovăţia politicianului. Ultima este legată de viteza cu care circula Manţog atunci când a intrat în salvarea care transporta un bolnav la spital. Potrivit unui document al Parchetului Curţii de Apel din Craiova, BMW Service nu a putut comunica până în prezent procurorilor cu ce viteză a condus Ionel Manţog maşina care a izbit în plin ambulanţa.

"În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice auto având ca obiective stabilirea dinamicii şi cauzelor producerii accidentului de circulaţie, termenul de finalizare a acesteia fiind 31.05.2010. BMW Service a comunicat că, după verificarea tehnică a autoturismului şi a datelor memorate în cheie, nu s-a putut stabili viteza de deplasare a autoturismului. Au fost audiaţi martori în cauză, iar audierea în această calitate a altor persoane va fi apreciată de procurorul de caz în raport de probatoriul administrat. Cercetările în acest dosar penal nu au fost finalizate până în prezent. Faţă de numitul Manţog Ionel s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă. Cercetările vizează un accident de circulaţie", se aminteşte în documentul semnat de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova.


COVEI, PROCURORUL DE SERVICIU!

Poate trebuie reamintit faptul că imediat după producerea accidentului, Manţog şi-a chemat primetenii la faţa locului şi le-a cerut să şteargă probele. Au existat martori oculari care au declarat jurnaliştilor şi poliţiştilor faptul că mai mulţi oameni din anturajul lui Manţog au încercat să smulgă acele de la bordul maşinii care indicau viteza de deplasare.

De asemenea, şi numerele de înmatriculare ale maşinii conduse de Manţog au fost date jos de pe maşină, numai că ziariştii apucaseră să le fotografieze. Jurnaliştii au recunoscut la faţa locului pe deputaţii Cosmin Popescu,  Severus Militaru şi preşedintele organizaţiei de tineret a PD-L Gorj, Dan Gavrilescu. "Eu nu sunt din zonă, drept pentru care nu cunosc cine este şoferul BMW-ului, dar ştiu că la nici 20 de minute după producerea accidentului la faţa locului au venit mai mulţi oameni ai PD-L-ului, pentru că i-am putut recunoaşte după materialele de propagandă din maşini. Au spart geamul de la kilometraj şi au luat acele", explica unul dintre martorii oculari, imediat după producerea accidentului.

La un moment dat, un procuror din Gorj începuse o anchetă prin care verifica şi modalitatea în care oamenii lui Manţog au încercat să şteargă probele, demarându-se cercetări pentru distrugere de probe sau favorizarea infractorilor. Şi acest dosar a fost luat de procurorul Covei la Craiova, explicaţia fiind aceea că procurorii din Gorj sunt prea aproape de politician.Aşa se face că dosarul în care Manţog este cercetat penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă a ajuns la procurorul craiovean, Ghoerghe Covei.

În momentul producerii accidentului, din primele cercetări ale poliţiştilor a  rezultat faptul că vinovat de producerea accidentului de la Câlnic este democrat-liberalul Ionel Manţog, care circulau o viteză de aproape 200 km/h, deşi acul de la kilometraj a fost găsit la zero.


MORTUL E DE VINĂ!
Ceea ce se ştie clar în acest moment este cauza decesului pacientului din ambulanţă. Conform medicilor de la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pacientul transportat a decedat ca urmare a unei afecţiuni cardiace şi nu din cauza accidentului rutier în care a fost implicată ambulanţa care îl ducea la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Atunci, inclusiv Ionel Manţog a suferit leziuni care au necesitat câteva zile de spitalizare. Imediat după externare, Manţog le-a declarat jurnaliştilor că nu-şi aminteşte nimic şi nu-l interesează: "Nu-mi amintesc exact ce s-a întâmplat atunci. Nu mă mai interesează. A fost un  accident nefericit şi nu îmi amintesc decât că mă duceam spre Motru", a declarat Ionel Manţog.

×
Subiecte în articol: observator