După ce, marţi seară, Andrei Gheorghe a fost prea grăbit să acorde vreun ajutor femeii din autoturismul pe care l-a lovit pe Şoseaua Kiseleff, iată că acesta s-a ales ieri cu dosar penal. Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a înregistrat o plângere împotriva şefului Departamentului de Comunicare din Ministerul Finanţelor, reclamat pentru vătămare corporală. Poliţiştii i-au retras lui Andrei Gheorghe permisul de conducere.
"Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul (...) De a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani"
Articolul 87, punctul 5 din Codul Rutier
Incidentul s-a produs marţi seară, în jurul orei 18:45, pe Şoseaua Kiseleff. Fosta vedetă tv Andrei Gheorghe loveşte o maşină, impactul fiind unul destul de brutal, iar femeia aflată în dreapta şoferului acuză dureri de ceafă. Gheorghe susţine că nu are nici o vină şi că nu i se pare corect ca seara, la 1:00 noaptea, mort de oboseală, să stea pe la Poliţie pentru un "banal accident" şi o "presupusă victimă". Dosarul va fi instrumentat de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, pentru vătămare corporală din culpă, Andrei Gheorghe fiind chemat ieri la sediul Poliţiei Rutiere pentru audieri.
Poliţiştii i-au retras acestuia permisul de conducere, după ce a refuzat proba biologică în urma accidentului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat că măsura este una temporară, iar Gheorghe a primit în schimbul permisului o dovadă înlocuitoare.
"NU SUNT VINOVAT DE NIMIC"
Şeful Departamentului de Comunicare din Ministerul Finanţelor a declarat că a executat toate cererile Poliţiei, precizând că are intenţia de a face o analiză de sânge, însă nu la solicitarea statului, pentru că are o reţinere faţă de recoltarea unor probe de sânge, prin mijloace invazive, de către IML. "Am executat absolut toate cererile Poliţiei. Am trecut toate procedurile. La 1:00 noaptea nu mai puteam de oboseală. Cum e posibil să stea până la 1:00 noaptea toată Poliţia Capitalei după mine, pentru un accident banal? Este sensul lumii în care trăim. Dreptatea nu este la fel pentru toată lumea. Este această măsură aplicată la fel tuturor şoferilor din Bucureşti? Trăim într-o ţară strâmbă şi nedreaptă şi acceptăm la nesfârşit."
La ieşirea de la audieri, Gheorghe a declarat că are intenţia să facă o analiză de sânge, dar nu la solicitarea Poliţiei şi a statului român. "Nu sunt de acord ca Poliţia şi statul să decidă asupra corpului meu propriu şi personal. Unde vom ajunge, la prelevare de organe? Pentru o banală tamponare nu se pot face analize neinvazive? Este aberant să dăm statului român dreptul să poată să decidă asupra organelor noastre."
Citește pe Antena3.ro