x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voievodul martir Brâncoveanu, cinstit la Horezu printr-o statuie înaltă de 7 metri

Voievodul martir Brâncoveanu, cinstit la Horezu printr-o statuie înaltă de 7 metri

20 Feb 2014   •   17:12
Voievodul martir Brâncoveanu, cinstit la Horezu printr-o statuie înaltă de 7 metri

O statuie înaltă de 7 metri a Sfântului voievod Constantin Brâncoveanu va fi ridicată în acest an în oraşul Horezu, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la martiriul domnitorului român, a declarat azi primarul Ilie Fârtat.

'Vrem să facem şi o statuie a domnitorului, care se va amplasa în faţa Liceului 'Constantin Brâncoveanu', faţă în faţă cu statuia lui I. G. Duca. Sunt două personalităţi care au marcat viaţa comunităţii noastre. Statuia va avea în jur de 7 metri şi va fi realizată până în vară, pentru că în august Horezu va găzdui o serie de evenimente desfăşurate în cadrul manifestării de anvergură naţională Anul Brâncoveanu. De altfel, concepţia artistului Gheorghiţă Rodion, care realizează statuia, este ancorată în legenda mormântului domnitorului. Eu îmi doream ca statuia să fie amplasată la intrarea în Horezu, pe deal, la intersecţia drumului către mănăstire cu drumul naţional 67', a spus edilul, citat de AgeRpres.

De altfel în acest an instituţiile culturale din judeţul Vâlcea, dar şi autorităţile speră că se va reuşi aducerea moaştelor domnitorului român la Horezu, la Mănăstirea Hurezi, celebra ctitorie a acestuia.

×