x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vreme severă în Bucureşti. Vor fi trei zile de ger, ninsori şi polei.

Vreme severă în Bucureşti. Vor fi trei zile de ger, ninsori şi polei.

19 Mar 2018   •   07:52
Vreme severă în Bucureşti. Vor fi trei zile de ger, ninsori şi polei.

Din această dimineaţă, de la ora 6.00, a intrat în vigoare informarea meteo de ger, lapoviță, ninsoare şi polei în toată ţara. Pentru Bucureşti, ANM a emis o prognoză meteo specială de vreme severă.

 

Astfel, în intervalul 19 martie, ora 6.00 – 20 martie, ora 21.00, este în vigoare o informare meteo de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei şi vreme deosebit de rece. Potrivit ANM, temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest.

În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Pentru Bucureşti, meteorologii au emis o prognoză meteo specială, care intră în vigoare de astăzi, 19 martie, de la ora 8.00.

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie cu depunere de polei, iar spre seară și la începutul nopții și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în cursul după-amiezii cu viteze în general de 55 km/h, apoi va mai diminua din intensitate.

În acest interval, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4...-3 grade. În cursul zilei, trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță, favorizând producerea poleiului.

Noaptea, precipitațiile vor deveni moderate cantitativ și treptat vor predomina ninsorile, astfel până în dimineața zilei de marți se poate depune strat de zăpadă. Vântul va sulfa în general moderat, cu unele intensificări în cursul nopții, de până la 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. În cursul zilei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 km/h. OBSERVATOR

×