x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 24 decembrie 2008

Vremea probabilă 24 decembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    24 Dec 2008   •   00:00

Anul 2008, conform Biroului britanic de meteorologie, a fost cel mai rece din 2000 încoace, iar prima jumătate a acestui an a fost cea mai rece din ultimii cinci ani, media de temperatură fiind de 14,3°C.



În ţara noastră, regimul termic a fost apropiat de cel normal în primele luni de iarnă, în primăvară, în vară şi mai rece la începutul toamnei, respectiv în luna septembrie. În octombrie însă, dar şi în noiembrie şi decembrie, a fost foarte cald. Ieri, la ora 11:00, în zona geografică a României, cu câteva excepţii din zona montană foarte înaltă, dar şi din nordul Munteniei, erau valori de temperatură cu 8°C...16°C mai mari decât la 23 decembrie 2007 şi cu 2°C...4°C mai mari decât la 23 decembrie 2006. În următoarele zile, temperatura aerului va fi în scădere. În afară de lipsa insolaţiei, din motive de cer mai noros şi precipitaţii, va avea loc o pătrundere de aer rece, de origine polară, pe întreaga coloană de aer. Acumularea rece care va avea loc în straturile mai înalte ale atmosferei va staţiona în zona României şi în cele învecinate acesteia, păstrând în acest fel o coloană de aer instabilă, care s-ar putea manifesta prin averse de ninsoare atunci când diferenţele termice sol-altitudine o permit. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 50C  min.: –40C
Periferie:    max.: 40C   min.: –50C

Azi (miercuri):
Vremea se va răci, iar cerul va fi temporar noros. Vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Mâine (joi):
Vremea va fi rece, cu cerul temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va continua să crească uşor. Maxima: 3°C; minima: –6°C.

Poimâine (vineri):
Vremea se va menţine rece, iar cerul temporar noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative, tendinţa fiind de uşoară scădere. Maxima: 3°C; minima: –7°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Vremea se va răci, iar cerul va fi mai mult noros. Va ninge pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Occidentali. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde va spulbera zăpada.

Mâine (joi):
Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge local în Carpaţii Orientali şi izolat în restul zonelor montane. Vântul va mai prezenta unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Poimâine (vineri):
Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge în Carpaţii Orientali. În restul zonei montane, cerul va prezenta înnorări temporare, iar ninsorile se vor semnala izolat. Vântul va sufla moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va creşte uşor de la valori în jur de 756 mm Hg până la valori în jur de 758 mm Hg.

Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va continua să crească de la valori în jur de 758 mm Hg pănă la valori în jur de 762 mm Hg.

×
Subiecte în articol: cerul vremea noros meteo presiunea atmosferică