x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de cai descoperiţi de poliţişti la persoane suspectate de furturi de animale

Zeci de cai descoperiţi de poliţişti la persoane suspectate de furturi de animale

de Agerpres    |    20 Feb 2014   •   18:56
Zeci de cai descoperiţi de poliţişti la persoane suspectate de furturi de animale
Sursa foto: Radu Aneculaesi/Intact Images

Zeci de cai, dintre care aproape jumătate fără microcip de identificare, au fost găsiţi de poliţişti din Alba în urma unor percheziţii derulate joi, în cinci judeţe, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire, într-un dosar privind furturi de animale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, subcomisar Luminiţa Prodan, cu ocazia celor 16 percheziţii, pe lângă cei 60 de cai găsiţi în şase dintre locaţii, au fost descoperite documente despre care există date şi indicii temeinice că au fost sau urmau a fi folosite în activitatea infracţională a persoanelor cercetate pentru furturi de animale. Poliţiştii au găsit zeci de paşapoarte ale unor animale care nu au fost identificate la locaţiile respective şi 20 de fişe de identificare ale animalelor, în alb, prezentând semnătura şi parafa unor medici veterinari.

De asemenea, cu ocazia percheziţiei efectuate la un cabinet veterinar din municipiul Timişoara au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept. Toate documentele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Animalele găsite vor fi verificate, pentru stabilirea provenienţei şi a proprietarilor de drept.

La sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost conduse joi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, opt dintre cele 11 persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, fapte comise pe raza mai multor judeţe.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate în comiterea de furturi de animale, precum şi pentru identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin aceste infracţiuni.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, sprijiniţi de colegii din cadrul a patru inspectorate judeţene, precum şi de Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi simultan 16 percheziţii în Timiş (7), Sibiu (6), Alba, Argeş şi Braşov, câte una. 

×
Subiecte în articol: cai furati hoti de cai