x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de mii de locuri de muncă pentru români!

Zeci de mii de locuri de muncă pentru români!

13 Feb 2019   •   14:16
Zeci de mii de locuri de muncă pentru români!

Agenţii economici oferă, miercuri, 27.367 locuri de muncă la nivel naţional, cele mai multe pentru persoanele cu studii liceale, postliceale sau profesionale, relevă datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Astfel, pe lista locurilor de muncă se află: agent de securitate (1.756), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.263), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.233), lucrător comercial (1.044), confecţioner-asamblor articole din textile (817), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (690), manipulant mărfuri (680), şofer de autoturisme şi camionete ((572), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (539), vânzător (511).

De asemenea, din totalul celor 27.367 de posturi disponibile declarate de către angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.283 sunt pentru persoanele cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.033 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare /gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/ Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/ municipale sau la sediul acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: şomeri locuri de munca