x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Minerului: Sărbătoare discretă

Ziua Minerului: Sărbătoare discretă

de Gabriela Mladin    |    19 Aug 2009   •   00:00

Prezent la Câlnic, în judeţul Gorj, unde s-a sărbătorit Ziua Minerului, Miron Cozma s-a arătat dezamăgit de actualii li­deri de sindicat, în special din minerit. Nemulţumit este şi de lipsa de reacţie a ortacilor, care acceptă condiţiile grele de lucru şi umilinţa pentru a nu-şi pierde locul de muncă.

În Poiana de la Câlnic a fost sărbătorită luni Ziua Minerului. O sărbătoare câmpenească la care au participat câteva sute de oa­meni. Vedeta zilei a fost Miron Cozma, care nici n-a intrat bine în mulţime, că a şi fost scandat de cei prezenţi la eveniment.

"Târgul organizat la Câlnic nu a adunat şi oligarhia lui Marin Con­descu. Aceşti lideri de sindicat nu au catadicsit să-şi pră­fu­iască pantofii în poiană. Au venit lideri de sindicat din Valea Jiului, de la 100 de kilometri distanţă, iar cei din Târgu-Jiu nu s-au putut coborî. Sunt extrem de dezamăgit de comportamentul acestor sindicalişti, care nu mai reprezintă de mult interesele oamenilor, ci doar pe ale propriilor buzunare. În acelaşi timp sunt dezamăgit de ortaci, care se umilesc şi acceptă batjocura de teama sărăciei", le-a spus Cozma celor veniţi să sărbătorească Ziua Minerului. În august 1977, minerii din Valea Jiului au organizat prima mişcare de protest împotriva regimului comunist. La greva de atunci au participat 40.000 de mi­neri, hotărâţi să nu mai accepte sărăcia şi condiţiile de mun­că.

×
Subiecte în articol: observator