x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aeroportul de la Braşov bagă râcă în aliaţi

Aeroportul de la Braşov bagă râcă în aliaţi

de Dana Piciu    |    23 Apr 2009   •   00:00

Deputaţii s-au certat două zile în plen, nereuşind să cadă de acord dacă este sau nu oportun să avem aeroport la Braşov.



Dezbaterile au început marţi, iar disputa a plecat de la ordonanţa Guvernului Tăriceanu prin care se transferă un teren din proprietatea Institutului de cercetare al cartofului şi sfeclei de zahăr în administrarea CJ Braşov, care trebuie să construiască pe el un aeroport internaţional.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus pe un ton ridicat, de la tribuna Camerei, că Guvernul Boc nu susţine acest act normativ. "N-are de unde să existe traficul necesar. Cine va suporta consecinţele, pentru că aeroportul nu va avea trafic?", a spus Berceanu.

El a susţinut că ordonanţa reprezintă ecoul unei lupte politice locale între primarul PD-L al Braşovului şi preşedintele liberal al CJ, cunoscuţi la nivel local pentru piedicile pe care şi le pun reciproc în iniţierea unor proiecte. Viceliderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, a spus însă că "Parlamentul nu răspunde la ordine şi nu poate fi tras de urechi".

PE PROCEDURĂ
În toiul discuţiilor, preşedintele Camerei, Roberta Anastase a anunţat că trimite pentru două săptămâni ordonanţa la Comisia pentru agricultură, fără a supune votului această propunere, stârnind nemulţumirea parlamentarilor PSD. Ieri, la reluarea dezbaterilor, democrat-liberalul Ioan Oltean a spus că ordonanţa este trimisă la comisie pentru două săptămâni.

Au urmat alte discuţii, pauze de consultări, iar când deputaţii păreau hotărâţi să reia dezbaterile, s-a constatat că nu există cvorum şi şedinţa s-a suspendat. Social-democratul Eugen Nicolicea a propus PD-L să o schimbe pe Anastase din funcţie pentru că a condus nestatutar şedinţa de marţi.

La rândul lor, liberalii au anunţat că vor cere Biroului Permanent al Camerei să-i sancţioneze atât pe Roberta Anastase, cât şi pe Ioan Oltean pentru că au condus şedinţele încălcând regulamentul şi vor cere pentru început sancţionarea cu avertisment.

Ei au explicat că terenul cu pricina nu poate fi folosit pentru afaceri imobiliare, aşa cum a insinuat Berceanu, pentru că legea prevede că, după construirea aeroportului, acesta va reveni în proprietatea statului.

×
Subiecte în articol: politic