x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri locale parţiale în 7 judeţe. Sunt aşteptaţi la vot peste jumătate de milion de români

Alegeri locale parţiale în 7 judeţe. Sunt aşteptaţi la vot peste jumătate de milion de români

03 Feb 2013   •   15:10
Alegeri locale parţiale în 7 judeţe. Sunt aşteptaţi la vot peste jumătate de milion de români
Sursa foto: George Rusu/Intact Images

Duminică au loc alegeri locale parţiale pentru completarea structurilor locale din judeţele Bihor, Botoşani, Covasna, Harghita, Neamţ, Olt şi Teleorman, rămase vacante în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012.

 
În Teleorman au loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, loc lăsat liber de Liviu Dragnea, care a optat să renunţe la şefia CJ pentru un loc de parlamentar. La alegerile locale parţiale pentru şefia CJ Teleorman se confruntă opt candidaţi.
 
De asemenea, tot în judeţul Teleorman, în municipilui Turnu Măgurele şi comuna Bujoru au loc alegeri pentru funcţia de primar, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus localnicii vor alege un nou membru pentru completarea Consiliului Local.
 
În judeţul Olt, au loc alegeri locale pentru funcţia de primar pentru municipiul Slatina şi pentru comuna Vitomireşti. 
 
De asemenea, alegătorii sunt chemaţi să-şi aleagă un nou primar în oraşul Covasna (Covasna), comuna Drăgăneşti (judeţul Bihor), comuna Drăguşeni (Botoşani), comuna Avrameşti (Harghita) şi comuna Doljeşti (Neamţ).
 
Pentru aceste alegeri locale parţiale au fost tipărite circa 510.000 buletine de vot. Procesul de votare a început duminică la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.
 

×
Subiecte în articol: alegeri locale partiale