x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   13:40
Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central
Sursa foto: Lucian Alecu

Biroul Electoral Central a respins, duminică, alianța USR - PMP - Forța Dreptei. Cele trei partide consideră această situație „abuzivă, anticonstituțională și antidemocratică”. USR, PMP și Forța Dreptei contestă decizia la ÎCCJ.

„USR, PMP și Forța Dreptei consideră abuzivă, anticonstituțională și antidemocratică decizia de astăzi (duminică - n.r.) a Biroului Electoral Central de a respinge înregistrarea alianței electorale Dreapta Unită. Este un demers bazat eminamente pe umorile politice ale PSD, menit să împiedice cele trei partide să participe la alegerile din 9 iunie ca o alianță puternică de dreapta, o alternativă reală la actuala putere”, se arată într-un comunicat comun transmis de USR, PMP și Forța Dreptei.

Potrivit documentului citat, majoritatea politică din Biroul Electoral Central a ignorat cu desăvârșire toate argumentele legale invocate, „orbită de obsesia de a bloca ilegitim, prin orice mijloace, partidele politice de Opoziție în procesul electoral”.

Decizia BEC va fi contestată de USR, PMP și Forța Dreptei la Înalta Curte de Casație și Justiție, având ca suport jurisprudența consolidată a ÎCCJ în materie electorală și, în mod special, precedente referitoare la înregistrarea alianțelor electorale pentru alegerile europarlamentare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alianta pmp usr