x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianta PNL-PD - Liber la atacuri

Alianta PNL-PD - Liber la atacuri

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    27 Sep 2005   •   00:00
Alianta PNL-PD - Liber la atacuri

"O data daca mai faceti asa, dam liber la atacurile din PNL la adresa voastra!", i-a amenintat, ieri, liberalul Puiu Hasotti pe democrati.

Chiulul PD de la consultarile organizate saptamana trecuta de Tariceanu cu partidele parlamentare s-a decontat ieri, in sedinta conducerii Aliantei. "O data daca mai faceti asa, dam liber la atacurile din PNL la adresa voastra. Si desfiintam si grupul din Senat", a amenintat Puiu Hasotti.

Imaginea de cuplu fericit pe care se chinuiesc sa o afiseze PNL si PD, dincolo de faptul ca nu mai pacaleste pe nimeni, risca sa fie tradata in curand de niscaiva vineteli pe sub ochi. PNL a amenintat ieri sa schimbe registrul ghionturilor in ficati - pe care le practica cele doua tabere - cu lovituri directe, fara menajamente. "Instiintarea" s-a facut in Consiliul de Coordonare al Aliantei DA, ca urmare a deciziei PD de a lipsi la consultarile de la Palatul Victoria de joia trecuta. Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, spun surse liberale, i-a amenintat pe pedisti ca o data daca mai fac asa ceva, liderii PNL nu vor mai putea sa struneasca atacurile din interiorul partidului la adresa PD.

"DIVORT" IN GRUP. Surse democrate afirma ca incidentul ar fi inclus si amenintarea desfiintarii grupului parlamentar comun din Senat. Subiect in care Hasotti a fost contrat de Radu Berceanu, autorul ideii grupului comun, care i-a atras atentia ca o asemenea decizie nu numai ca nu il sperie, chiar l-ar bucura avand in vedere ca singura ratiune pentru care a fost constituit grupul comun a fost obtinerea cat mai multor comisii. Cel care a dezamorsat scurtul moment razboinic a fost presedintele PD Emil Boc care a sustinut si in Alianta ca el se "coordonase" cu Tariceanu in privinta acelei intalniri.

RECLAMATII. Dar pentru ca tot venise vorba de reclamatii, Radu Berceanu a atras si el atentia colegilor liberali ca este "singurul maimutoi" care se lupta pentru presedintia Senatului in timp ce senatorii PNL si PD chiulesc de la dezbateri sau degeaba sunt prezenti, generand impresia ca doar pe Berceanu il intereseaza fotoliul lui Vacaroiu.

In replica, Puiu Hasotti s-a aratat neputincios in fata chiulului unor senatori liberali. "Cum sa ii sanctionezi pe Ionut Popescu, Adrian Cioroianu, Mircea Cinteza? Ce sa le faci? Risti sa te lase cand iti e lumea mai draga dupa aceea. Pe cei din teritoriu ii mai strang cu usa unde si doare ca le schimb prefectul etc, dar cu astia ce sa fac?", s-a scuzat Hasotti.

Berceanu a batut apoi si obrazul colegilor de partid, in sedinta conducerii PD, plangandu-se ca mereu cate unul ba are o intalnire de afaceri, ba e pe la usa vreunui ministru.
×
Subiecte în articol: politic