x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Nu accept politizarea TVR, vom face front comun cu UDMR

Alina Gorghiu: Nu accept politizarea TVR, vom face front comun cu UDMR

09 Sep 2015   •   15:10
Alina Gorghiu: Nu accept politizarea TVR, vom face front comun cu UDMR

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că nu acceptă politizarea Televiziunii Publice, arătând că liberalii vor face "front comun" cu UDMR în cazul în care Guvernul nu va soluţiona problema financiară a acestei instituţii.

Citeşte şi Kelemen Hunor: Decapitarea TVR nu va rezolva problema datoriilor

"Nu voi accepta schimbarea sau politizarea TVR, cu propunerile venite din partea dlui Dragnea sau a PSD, ci aştept de la domniile lor, din partea Guvernului, o propunere serioasă pentru redresarea Televiziunii Publice. (...) Dacă PSD nu va vrea să analizăm lucrurile la rece şi în interes public vom face opoziţie şi front comun cu UDMR pentru a găsi noi mijloace să punem presiune pe Guvern să soluţioneze problema de acolo", a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă, precizând că va avea discuţii cu reprezentanţii UDMR.

Ea a acuzat PSD că doreşte să subordoneze politic TVR.

"În opinia PNL tot ce se întâmplă la Televiziunea Publică reprezintă un eşec al Guvernului PSD şi al lui Ponta personal, cel care şi-a asumat rezolvarea situaţiei încă din 2012 prin semnarea unui memorandum în acest sens. Probabil că şi dl Dragnea, şi dl Ponta, şi colegii domniilor lor de Guvern, uită semnarea acestui memorandum în 2012. Ulterior, s-a făcut, însă, mult prea puţin şi cred că inacţiunea Guvernului a distrus Televiziunea Publică. În trei ani lucrurile s-au degradat în mod constant, s-a ajuns la datorii de peste 150 de milioane de euro, a existat recent o blocare a conturilor. Problema noastră în acest moment este că Ponta şi PSD vor nu să salveze Televiziunea Publică, ci să o subordoneze politic, aceasta este singura temere şi certitudine pe care o avem", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că "problema critică" în care se află TVR nu se rezolvă în Comisiile de cultură ale Parlamentului, ci Guvernul este cel care trebuie să ia măsuri.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: udmr alina gorghiu tvr politizare depolitizare