x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kelemen Hunor: Decapitarea TVR nu va rezolva problema datoriilor

Kelemen Hunor: Decapitarea TVR nu va rezolva problema datoriilor

09 Sep 2015   •   14:39
Kelemen Hunor: Decapitarea TVR nu va rezolva problema datoriilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat miercuri că problema datoriilor TVR trebuie soluţionată cât mai repede şi trebuie găsită o rezolvare la nivel guvernamental.

"Sunt convins că se poate realiza ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Până nu se va şterge această datorie e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a acumulat datoriile. Decapitarea televiziunii nu va rezolva problema, nu dispar datoriile şi vor fi mai mulţi bani", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit liderului UDMR, guvernul ar trebui să vină cu această soluţie şi ar trebui să discute cu Comisia Europeană, pentru că nu ar fi vorba despre un ajutor de stat ci un serviciu public.

"S-a mai întâmplat şi în alte cazuri, în alte state şi s-a ajuns la o soluţie. (...) Restul datoriilor către terţi se poate reeşalona mult mai uşor. Acest lucru trebuie urmat de o restructurare a Televiziunii Române. Este un serviciu public extrem de important şi nu trebuie o discuţie politică în acest moment că ar strica şi mai mult situaţia", a susţinut preşedintele UDMR.

În opinia sa, o soluţie ar fi, dacă Guvernul nu doreşte ştergerea datoriei către stat, modificarea legii de funcţionare în sensul de a prelua cheltuielile şi bugetul TVR la bugetul statului, dar în anumite limite. agerpres.ro

×