x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu (PNL), pe Twitter: "Se refac alegerile la Moeciu şi se reiau cele de la Curcani"

Alina Gorghiu (PNL), pe Twitter: "Se refac alegerile la Moeciu şi se reiau cele de la Curcani"

de Mediafax    |    13 Iun 2012   •   14:20
Alina Gorghiu (PNL), pe Twitter: "Se refac alegerile la Moeciu şi se reiau cele de la Curcani"

Deputatul PNL Alina Gorghiu, membru in Biroul Electoral Central, a anuntat pe contul de Twitter ca se refac alegerile la Moeciu si ca se reiau alegerile in localitatea Curcani.

"Se refac alegerile la Moieciu (Moeciu, n.r.)" si "Se reiau alegerile si la Curcani, Calarasi" au fost mesajele postate miercuri dupa amiaza, pe Twitter, de catre Gorghiu.

Alianta Popular-Crestina a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Calarasi.

Potrivit legii, daca BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscriptie electorala, in cazul in care constata, pe baza probelor administrate, ca votarea si stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natura a modifica atribuirea mandatelor in circumscriptia electorala respectiva, Biroul va dispune repetarea scrutinului in termen de cel mult doua saptamani de la constatarea fraudei.

Noile alegeri au loc in aceleasi conditii, folosindu-se aceleasi liste electorale si aceleasi liste de candidati si candidaturi independente, cu exceptia cazurilor in care s-a dispus de catre birou anularea unei liste de candidati sau a unor propuneri de candidaturi independente, in sarcina carora s-a retinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

Votarea la locale a fost intrerupta, duminica, timp de cinci ore, in comuna Curcani, judetul Calarasi.

Presedintele PNL Organizatia judeteana Brasov, Aristotel Adrian Cancescu, a solicitat anularea alegerilor din Circumscriptia Electorala nr. 37 Moeciu.

Cateva sute de localnici au protestat, duminica dimineata, in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral fusese blocat dupa distrugerea a trei urne.

×
Subiecte în articol: moeciu twitter alegeri 2012 alina gorghiu