x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase: Solicitarea Opoziţiei privind revocarea mea este neregulamentară şi neconstituţională

Anastase: Solicitarea Opoziţiei privind revocarea mea este neregulamentară şi neconstituţională

de Mediafax    |    18 Apr 2012   •   09:52

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca solicitarea opozitiei de revocare a sa din functie este neregulamentara si neconstitutionala si ca nici opozitia nu credea in acest demers.

"Stim cu totii ca vorbim de un termen neregulamentar si neconstitutional. Presedintele de sedinta a aplicat o procedura fireasca: a indreptat catre Biroul permanent o solicitare facuta de acestia. Nici dumnealor nu credeau in acest demers", a afirmat Anastase, intrebata in legatura cu solicitarea opozitiei de revocare a sa din functie.

Ea a aratat ca exista din 2005, cand presedinte al Camerei era Adrian Nastase, un demers facut catre Curtea Constitutionala care a clarificat ca un presedinte de Camera poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a sustinut si l-a propus pentru functia respectiva.

"Nu exista alte conditii. Am reluat stenograma de la momentul desfasurarii sedintei de alegere a presedintelui Camerei, propunerea a fost facuta de PDL. Credeti-ma, este partidul in care raman, nu am nicio intentie de a trece la alt grup parlamentar, drept urmare aceasta este situatia", a adaugat Anastase.

Parlamentarii USL au parasit, miercuri, sala de plen a Camerei Deputatilor, nemultumiti de faptul ca propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din functie a presedintelui forului, Roberta Anastase, nu a fost supusa votului.

Anuntul de parasire a lucrarilor a fost facut de catre liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, dupa ce presedintele de sedinta, Ioan Oltean (PDL), a anuntat ca solicitarea USL privind revocarea din functie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

"Ati venit cu o tema totalmente nepregatita, desi ati avut la dispozitie atat timp. Eu regret amarnic daca decizia dumneavoastra de a parasi sala de sedinte este una neserioasa, eu cred ca nu aveti temei juridic", a spus Oltean. El a mai spus ca solicitarea USL incalca prevederile regulamentare, potrivit careia revocarea presedintelui Camerei poate fi ceruta de grupul care l-a propus.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a spus ca opozitia a venit la lucrari in speranta ca va fi respectat Regulamentul Camerei.

"Grupurile parlamentare ale PSD si PNL parasesc sala pentru ca nu ati respectat Regulamentul", a adaugat Dusa.

Dezbaterile aprinse intre opozitie si putere pe tema introducerii pe ordinea de zi solicitarii USL de revocare din functie a presedintelui Camerei, Roberta Anastase, au durat aproape o ora, timp in care coalitia majoritara a sustinut ca propunerea opozitiei trebuia discutata mai intai in Biroul Permanent al Camerei, in timp ce opozitia a aratat ca plenul este suveran.

×