x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Distanţa dintre mine şi postul de premier e mare"

Antonescu: "Distanţa dintre mine şi postul de premier e mare"

16 Dec 2009   •   00:00
Antonescu: "Distanţa dintre mine şi postul de premier e mare"

Crin Antonescu este de părere că distanţa până la eventuala sa numire în funcţia de prim-ministru este mare. Invitat în ediţia de marţi a emisiunii Ştirea Zilei, acesta a vorbit despre consultările care urmează să aibă loc atât, atât între liderii partidelor, cât şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu.



Liderul PNL susţine că distanţa până la eventuala sa numire în funcţia de premier este una "mare". "Sigur că preşedintele joacă un rol, desemnează primul-ministru în anumite condiţii şi în anumite limite de libertate şi de voinţă proprie, dar Guvernul este expresia unei voinţe a unei majorităţi parlamentare. Deci noi dacă avem de rezolvat o criză politică, de dat României un Guvern, trebuie să discutăm la nivelul partidelor parlamentare, toate, şi să încercăm să construim o majoritate", a declarat Crin Antonescu, citat de antena3.ro.

"Partidul Naţional Liberal, care doreşte să guverneze în anumite condiţii, pentru anumite obiective, conform anumitor principii, a trecut la consultări, la negocieri, cu toate partidele politice (...) pentru a vedea dacă există o majoritate din care PNL să facă parte în baza acestor principii. Faptul că PSD a exprimat în această seară susţinerea pentru o variantă în care eu aş putea fi prim-ministru dacă ar exista o majoritate este un lucru pentru care le-am mulţumit, de care am luat act (...) Vom vedea mâine dacă este o majoritate sau nu. Distanţa între posibilitatea ca eu să fiu prim ministru şi realitatea de a fi prim-ministru este distanţa până la această majoritate. Şi, probabil, această distanţă e mare", a mai spus Antonescu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic