x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL nu va accepta transformarea USL în moşia lui Ponta

Antonescu: PNL nu va accepta transformarea USL în moşia lui Ponta

13 Feb 2014   •   16:27
Antonescu: PNL nu va accepta transformarea USL în moşia lui Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Antena 3, că impasul din USL ţine de încercarea lui Victor Ponta de a impune o altă structură a Guvernului. Mai mult, Antonescu a afirmat că PNL nu va accepta "transformarea USL în moşia lui Victor Ponta sau a altcuiva". 

"USL se află într-un impas. Cine forţează ruperea USL face un lucru extrem de grav, dar nu eu şi nici PNL nu am avut această intenţie. Impasul de acum ţine de încercarea lui Ponta de a impune o altă structură a Guvernului. Propunerile de remaniere pe care le-am făcut arată cu suntem implicaţi în guvernare, dar ideea de a schimba regulile jocului, de a impune alte raporturi politice în interior poate să împingă la ruperea USL. Noi n-am cerut nimic în plus, aşa că nu văd unde ar fi problema. Noi nu putem fi acuzaţi că vrem să rupem înţelegerea iniţială", a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a afirmat că "dacă cineva crede că PNL va accepta transformarea USL în moşia lui Victor Ponta sau a altcuiva se înşeală".

În legătură cu declaraţia de astăzi a premierului Ponta, potrivit căreia sunt persoane care sunt la guvernare doar dimineaţa şi la prânz, seara trecând în Opoziţie, Antonescu a spus că este sub demnitatea lui să răspundă la astfel de "glumiţe".

Victor Ponta a declarat, astăzi, la Antena3, că va face tot ce ţine de el şi de PSD pentru ca USL să continue.

"Categoric îmi doresc continuarea guvernării în formula USL. Voi face toate eforturile care ţin de mine şi de PSD ca să mergem înainte cu USL pentru că aşa le-am promis românilor", a spus Ponta.

Premierul i-a asigurat pe liberali că miniştrii PNL rămân cu portofoliile lor şi că Iohannis va fi ministru de Interne şi vicepremier.

"Nu se pune problema să negociem ceva. Rămâne doar să încercăm să facem acele ajustări care să asigure că în 2014 Guvernul va funcţiona bine. Vreau să fim toţi la guvernare. Dar nu dimineaţa la guvernare şi seara în opoziţie. Cred că seminţele dezbinării pe care Traian Băsescu le-a sădit în mintea unora pe care îi văd foarte activi în ultimele zile dau roade", a continuat premierul.

Victor Ponta a precizat că are obligaţia să conducă Guvernul "cu sprijinul USL-ului pentru că aşa au votat românii". Premierul a mai spus că intenţionează să aibă o nouă întâlnire cu Crin Antonescu, atunci când liderul liberal va reveni în ţară.


×